تفاوت لیفت سینه و پروتز سینه چیست؟

  1. خانه
  2. /
  3. جراحی زیبایی سینه
  4. /
  5. تفاوت لیفت سینه و...
فهرست مطالب

اگر با اندازه‌ی سینه‌ها، شکل یا افتادگی آن‌ها مشکل داشته باشید چه می‌کنید؟ چه جراحی سینه‌ای برای شما مناسب است؟ بسته به اینکه می‌خواهید به چه هدفی برسید، چندین روش جراحی برای شما موجود است. دو نمونه از متداول‌ترین جراحی‌های سینه، جراحی ایمپلنت سینه و لیفت سینه هستند. این جراحی‌ها با لیفت یا بزرگ کردن سینه‌ها باعث افزایش اعتماد به نفس خانم‌ها می‌شوند. در این مقاله، به تفاوت لیفت سینه و پروتز سینه می‌پردازیم.

جراحی پروتز (ایمپلنت) سینه

جراحی ایمپلنت سینه

هدف اصلی جراحی پروتز سینه افزایش حجم سینه است. ایمپلنت‌های سیلیکونی یا سالینی از طریق برش‌های کوچکی داخل سینه‌ها قرار داده می‌شوند تا سینه‌ها را پرتر کنند و سایز سینه را افزایش دهند. ممکن است این پروتزها زیر (آگمنتیشن دوگانه یا dual plane) یا روی عضله‌ی سینه قرار داده شوند (آگمنتیشن ساب‌گلاندولار). جراح گزینه‌های موجود را برای شما توضیح می‌دهد تا بتوانید بهترین اندازه و شکل پروتز را انتخاب کرده و همچنین مشخص کنید که محل برش کجا باشد، یعنی زیر چین سینه باشد یا زیر بغل و یا دور نیپل (نوک سینه).

مزایا

مزیت پروتز سینه این است که به خاطر تنوع در اندازه‌ها و نوع پروتزهای موجود، جراح می‌تواند ظاهر سینه‌های شما را طبق نیاز شما تغییر دهد. جای زخم بعد از عمل پروتز سینه بسیار کوچک بوده و زیر سینه مخفی خواهد شد.

کاندیدها

جراحی پروتز سینه برای افراد سالم و دارای حداقل سن لازم برای این جراحی مورد تأیید FDA است. افرادی که 18 ساله هستند، باید از پروتزهای سالینی استفاده کنند و نمی‌توانند تا 22 سالگی از پروتزهای سیلیکونی استفاده کنند.

بزرگ کردن سینه، مناسب خانم‌هایی است که می‌خواهند سایز سینه‌هایشان را افزایش داده و همچنین می‌خواهند حجم و شکل سینه‌هایشان را تغییر دهند. زنانی که کاهش وزن زیادی داشته‌اند یا باردار بوده‌اند، می‌توانند با کمک این عمل، حجم سینه‌ها را بازگردانند. پروتز می‌تواند در مواردی که اندازه‌ی سینه‌ها باهم فرق دارد یا سینه‌ها دچار افتادگی خفیف شده‌اند، بهترین راه باشد.

وقتی که به پروتز سینه فکر می‌کنید، باید 4 موضوع را مدنظر قرار دهید که عبارتند از:

  1. جای برش
  2. اندازه/شکل پروتز
  3. نوع پروتز
  4. خطرات احتمالی

برش و جایگذاری پروتز

برش و جایگذاری پروتز

متداول‌ترین قسمت‌ها برای برش در جراحی بزرگ کردن سینه عبارتند از: اینفراماماری (زیر چین پستان)، ترانس‌آگزیلاری (زیر بغل) و پری‌آرئولار (اطراف هاله‌ی پستان). برش زدن در هر یک از این قسمت‌ها مزایا و معایب خود را دارد. استفاده از برش اینفراماماری بیشتر رایج است، چون بهترین دسترسی را به بافت سینه فراهم می‌کند، خطر بروز عوارض جانبی در آن کمتر است و اسکار آن به خوبی مخفی خواهد شد.

انواع پروتز

انواع پروتز

انتخاب سیلیکون یا سالین به عوامل مختلفی از جمله: نتایج مدنظر، ترجیحات و نوع بدن فرد بستگی دارد. سیلیکون گران‌تر است، برش بزرگ‌تری لازم دارد و عمل آن دشوارتر خواهد بود. با این حال، پروتزهای سیلیکونی احساس و ظاهر طبیعی‌تری دارند و برای افرادی که بافت طبیعی سینه‌شان خیلی کم است انتخاب بسیار مناسبی هستند. پروتزهای سالینی برای افرادی مناسب‌ترند که بافت سینه‌ی کافی دارند، چون می‌توانند بدون تغییر در احساس سینه باعث بزرگ شدن و تغییر شکل آن شوند. هر دو نوع پروتز 10-15 سال ماندگار بوده، مورد تأیید FDA و ایمن هستند.

در مورد اندازه و شکل، گزینه‌های زیادی برای انتخاب وجود دارند. عواملی مانند: شکل قفسه‌ی سینه، شکل بدن، سبک زندگی، اندازه‌ی طبیعی سینه‌ها و اهداف شما باید مدنظر قرار گیرند. جراح پلاستیک معتبر، که متخصص بزرگ کردن سینه است می‌تواند کمک کند تا اندازه و شکل مناسبی که نهایتاً باعث رضایت شما خواهد شد را مشخص کند.

نتایج

نتایج نهایی این عمل به عوامل مختلفی از جمله: شکل، اندازه و جنس پروتز و همچنین شکل بدن شما بستگی دارد. اکثر خانم‌ها می‌گویند که لباس زیر و لباس‌های دیگرشان بهتر به تنشان می‌نشیند.

لیفت سینه

لیفت سینه

از دست رفتن حجم سینه‌ها معمولاً باعث پتوز سینه (افتادگی) می‌گردد. افتادگی سینه در زنان با افزایش سن، تغییرات وزنی و زایمان مشهودتر خواهد شد. لیفت سینه با تغییر شکل سینه‌ها باعث اصلاح این افتادگی خواهد شد. هدف جراحی لیفت سینه، بالا کشیدن سینه‌های شل و افتاده (پتوتیک) و بخشیدن ظاهری جوان‌تر به سینه‌ها است. دو دلیل رایج ایجاد سینه‌های پتوتیک کاهش وزن و تغییرات پس از بارداری هستند. برخی از افراد جوان هم ممکن است با پتوز سینه مواجه شوند که دلیل آن ناتوانی پوستشان برای تحمل وزن سینه‌ها است. در هر صورت پتوز سینه آزاردهنده است چون باعث بروز مشکلات زیبایی و مشکلات دیگر (مشکلات مربوط به استفاده از لباس زیر) می‌شود.

مزایا

جراحی لیفت سینه می‌تواند مزایای مختلفی داشته باشد که عبارتند از:

  • سینه‌های گردتر و پرتر.
  • سینه‌های سفت‌تر با کمک برداشتن بافت‌های اضافی پستان.
  • سینه‌های متقارن؛ چون جراح آن‌ها را تنظیم می‌کند و عوامل بروز عدم تقارن را برطرف می‌کند.
  • جابه‌جایی نیپل که باعث برطرف شدن ظاهر افتاده‌ی سینه‌ها خواهد شد.
  • باعث بهبود کانتور و انحناهای کل بدن خواهد شد.
  • به شما این امکان را می‌دهد که تحرک داشته باشید و بدون محدودیت ناشی از داشتن سینه‌های بزرگ هر فعالیتی، از ورزش سنگین گرفته تا تفریح را انجام دهید.
  • به شما این امکان را می‌دهد که با خیال راحت هر مدل لباسی که می‌خواهید بپوشید.
  • باعث بهبود اعتماد به نفس شما می‌شود.
  • باعث می‌شود که زندگی شادتر و بهتری داشته باشید.

کاندیدها

جراحی لیفت سینه می‌تواند راه حلی برای مشکلات زیر باشد:

  • سینه‌های شل/افتاده
  • رو به پایین بودن نیپل
  • عدم تقارن سینه‌ها
  • علائم پیری و تمایل به داشتن ظاهری جوان‌تر
  • تمایل به کاهش سایز کلی سینه‌ها یا کاهش اندازه‌ی آرئولا (هاله‌ی نوک سینه)

این جراحی برای بازگشت جوانی طبیعی سینه‌ها می‌باشد. این عمل به سینه‌ها حجم نمی‌دهد، بلکه ظاهر طبیعی آن را اصلاح می‌کند و بنابراین برای خانم‌هایی مناسب است که سینه‌هایشان بافت کافی دارد. این جراحی باعث سفت شدن و جوان شدن سینه‌ها می‌گردد. علاوه بر این، توجه داشته باشید که بهترین جراح زیبایی را انتخاب کنید، چون تجربه و مهارت او باعث تفاوت‌های چشمگیری در نتایج خواهد شد.

روشی ساده برای اینکه مشخص شود کاندید این جراحی هستید یا خیر، آزمایش مداد است. مدادی را زیر چین سینه تا حد امکان در بالا قرار دهید. اگر سینه مداد را نگه دارد، دچار افتادگی سینه هستید؛ اگر نیپل از روی مداد آویزان شود، دچار پتوز شدید هستید و به احتمال خیلی زیاد کاندید جراحی لیفت سینه خواهید بود.

انواع برش‌ها برای لیفت سینه

انواع برش‌ها برای لیفت سینه

سه روش برای لیفت سینه وجود دارد که عبارتند از: پری‌ آرئولار (دور هاله‌ی سینه)، کوچک کردن عمودی سینه و برش T معکوس.

  • در برش دور هاله‌ی سینه (پری‌ آرئولار)، برش طبق شکل اصلی هاله ایجاد می‌شود و برای افرادی که هاله‌ی بزرگ و افتادگی جزئی دارند مناسب است.
  • کوچک کردن سینه با برش عمودی همانند برش پری‌ آرئولار دور هاله‌ی سینه ایجاد می‌شود، اما پس از آن به طرف پایین هم برش ادامه خواهد داشت، که باعث امکان لیفت بیشتر برای افتادگی متوسط سینه خواهد شد. برش T معکوس هم مانند پری‌ آرئولار و عمودی است، اما برشی در چین سینه نیز ایجاد خواهد شد.
  • روش T معکوس رایج‌ترین روش است، قابل پیش‌بینی‌تر است و امکان بیشترین لیفت را فراهم می‌کند.

روش مناسب شما به حجم سینه، بافت آن و میزان پتوز (افتادگی سینه) بستگی دارد.

نتایج

نتایج نهایی جزئی و طبیعی خواهند بود. اما اگر می‌خواهید سینه‌هایتان بزرگ شود و حجم آن افزایش پیدا کند، این جراحی مناسب نیست.

هزینه‌ی بزرگ کردن سینه و لیفت سینه

عوامل زیادی بر هزینه‌های این دو جراحی زیبایی تأثیر می‌گذارند که تقریباً مشابه هم هستند و عبارتند از: مهارت و دستمزد جراح و متخصص بیهوشی، موقعیت جغرافیایی مطب جراح یا بیمارستان، مواد استفاده شده طی جراحی مانند داروی بیهوشی و لوازم جراحی، آزمایشات پزشکی و هزینه‌های بعد از عمل (داروها، لباس بعد از عمل و …).

در جراحی پروتز سینه، باید به نوع و برند پروتز و همچنین تعداد پروتزها توجه داشته باشید. هزینه جراحی لیفت سینه به پیچیدگی و دشواری عمل و روش آن بستگی دارد. باید به این موارد هزینه‌ی بیمارستان را نیز اضافه کرد، چون بیمار باید 4 تا 8 روز در بیمارستان بستری باشد. هزینه‌ی این دو عمل یکسان است، اما گاهی اوقات جراحی لیفت سینه گران‌تر از جراحی پروتز سینه خواهد بود.

شرکت‌های بیمه در صورتی که این عمل صرفاً برای زیبایی انجام شود، هزینه‌ی آن را پوشش نخواهند داد. از طرف دیگر، اگر لیفت سینه دلیل پزشکی داشته باشد، هزینه‌ی آن تقسیم خواهد شد و قسمتی از آن را بیمه می‌پردازد. با این حال جراحانی هم هستند که پکیج‌هایی برای این افراد در نظر می‌گیرند. حتماً در این باره سؤال کنید.

کدام بهتر است؟ بزرگ کردن سینه؟ لیفت سینه؟ هردو؟

بزرگ کردن سینه یا لیفت سینه؟

هر روشی مزایا و معایب خودش را دارد. باید بدانید که بزرگ کردن سینه به سایز و شکل سینه می‌پردازد و افتادگی سینه را برطرف نخواهد کرد. لیفت سینه، بر خلاف بزرگ کردن سینه (آگمنتیشن) به وضعیت و جای سینه می‌پردازد و سایز سینه را افزایش نخواهد داد. جراحی بزرگ کردن سینه به تنهایی باعث اصلاح افتادگی سینه نخواهد شد، اما می‌تواند مکمل لیفت سینه باشد.

اغلب لیفت سینه همراه با بزرگ کردن سینه انجام می‌شود و در نتیجه سینه‌ها در جایی قرار می‌گیرند که ظاهر جوان‌تری خواهند داشت و با استفاده از پروتز حجم آن‌ها نیز افزایش خواهد یافت. جراحی بزرگ کردن سینه همراه با لیفت سینه باعث پرتر شدن بالای سینه‌ها شده و افتادگی سینه برطرف می‌شود و نیپل نیز جابه‌جا خواهد شد.

دوران نقاهت هر دو جراحی 3 تا 4 هفته است و باید به تدریج فعالیت‌ها را مجدداً شروع کرد.

تصمیم‌گیری برای تغییر سینه‌ها شخصی است. به منظور ایمنی و آسودگی خاطر شما، بهتر است همیشه با جراح پلاستیک معتبر که متخصص جراحی سینه است مشورت کنید تا خیالتان راحت باشد که بهترین نتیجه را خواهید گرفت.

سؤالات متداول

آیا لیفت سینه و پروتز سینه یکی است؟

لیفت سینه (ماستوپکسی) و پروتز سینه (آگمنتیشن)، جراحی‌های زیبایی هستند که ظاهر و اندازه‌ی سینه‌ها را تغییر می‌دهند. جراحی لیفت سینه به تغییر شکل سینه‌هایی که شل، آویزان و افتاده شده‌اند کمک خواهد کرد. آگمنتیشن شامل قرار دادن پروتز در زیر یا روی عضله‌ی سینه برای بزرگ کردن سینه است.

چطور بفهمم لیفت سینه هم لازم دارم یا فقط پروتز لازم دارم؟

همراه با افتادگی سینه، حجم سینه‌ها در پایین قرار خواهد گرفت. وقتی که بیشتر بافت سینه زیر نیپل قرار گیرد، جراحی لیفت لازم است. اگر نیپل (به جای اینکه رو به بیرون باشد) رو به پایین است، احتمالاً لیفت لازم است.

آیا جراحی لیفت سینه دردناک‌تر از آگمنتیشن است؟

در کل چون جراحی لیفت سینه فقط با برداشتن پوست سروکار دارد و بزرگ کردن سینه شامل دستکاری عضله‌ی پکتورال است، آگمنتیشن سینه دردناک‌تر خواهد بود و دوران نقاهت طولانی‌تری خواهد داشت.

آیا لیفت سینه ایمن‌تر از پروتز سینه است؟

این افزایش محبوبیت به خاطر این است که اغلب جراحی لیفت سینه ایمن‌تر از بزرگ کردن سینه است.

چه مدت بعد از لیفت سینه می‌توانم پروتز سینه انجام دهم؟

معمولاً 6 ماه، فاصله‌ی زمانی مناسبی برای این کار است.