همه ی انسان ها دوست دارند که هم زیبا دیده شوند و هم از ظاهر خود احساس رضایت داشته باشند. در زنان، پروتز سینه می تواند یکی از بهترین راه ها برای بهبود حس رضایت درونی، اندام و کیفیت زندگی آنها باشد. عواملی مانند کاهش وزن، افزایش سن یا سایر عواملی که فرم بدن را دستخوش تغییر می کنند، اغلب می توانند فرم و استحکام سینه های شما را نیز تغییر دهند و اثر منفی بر زیبایی سینه ها داشته باشند. چنین تغییراتی می توانند باعث شوند که فرد خجالتی و معذب بوده و اعتماد به نفس خود را از دست بدهد. از این رو، جراحی پروتز سینه به شما کمک می کند که سینه های خوش فرم، پر حجم و بزرگتری داشته باشید. اگر از سایز سینه های خود (بسیار کوچک یا بسیار بزرگ بودن سینه) و یا از فرم آن (شل بودن یا عدم تقارن سینه ها) ناراضی هستید، یک پزشک مجرب و ماهر می تواند به شما کمک کند که بسته به اهداف زیبایی شناسی مد نظر خودتان، هم به ظاهری زیبا و هم به حس رضایت درونی دست پیدا کنید.
مزایای جراحی پروتز سینه
جراحی پروتز سینه مزایای متعددی دارد که بخشی از آنها عبارتند از:
- تغییر سایز و برجسته تر کردن سینه ها
- افزایش حجم سینه ها
- قابل انجام به صورت سرپایی
- اصلاح افتادگی سینه هایی که صاف یا تو خالی به نظر می رسند.
- اصلاح فرم و زاویه ی سینه ها
- اصلاح عدم تقارن سینه ها
کاندیدای مناسب برای جراحی پروتز سینه
فقط یک جراح پلاستیک معتبر که عضو هیئت مدیره انجمن جراحان پلاستیک باشد، واجد شرایط تعیین این امر است که آيا شما کاندیدای مناسبی برای جراحی پروتز سینه هستید یا خیر. با وجود این، به طور کلی موارد زیر کاندیدای مناسبی برای جراحی پروتز سینه هستند:
- افرادی که می خواهند سینه های بزرگتر یا پر حجم تری داشته باشند.
- افرادی که می خواهند سینه های برجسته تری داشته باشند.
- افرادی که می خواهند شل بودن و افتادگی سینه های خود را برطرف کنند.
- افرادی که از ظاهر کلی خود راضی هستند اما می خواهند سینه هایشان مطابقت بیشتری با اندام و فرم بدنی آنها داشته باشد.
- افرادی که از سلامت جسمی و روانی کامل برخوردار هستند.
- افرادی که انتظارات معقولی از نتیجه جراحی پروتز سینه دارند و به دنبال بهبود زیبایی سینه های خود هستند و نه به دنبال بی عیب و نقصی مطلق آنها.
- افرادی که به میل و اراده ی خود خواهان انجام جراحی پروتز سینه هستند.
- زنانی که در حال شیردهی نیستند (زنانی که در حال شیردهی هستند باید ۱۲ هفته پس از قطع شیردهی برای جراحی پروتز سینه مراجعه کنند تا سایز واقعی سینه های آنها مشخص باشد)
- افراد غیر سیگاری.
- افرادی که انتظارات واقع بینانه ای از جراحی پروتز سینه دارند.
برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد پروتز سینه داشته باشید می توانید مقاله ی “انواع پروتز سینه و انتخاب بهترین پروتز سینه” را مطالعه کنید.
مشاوره برای جراحی پروتز سینه
در طول جلسه ی مشاوره برای جراحی پروتز سینه، آمادگی لازم را داشته باشید تا در مورد نکات زیر با پزشک خود صحبت کنید:
- اینکه چرا به دنبال انجام این جراحی هستید، انتظارات و نتایج دلخواه شما کدامند.
- وضعیت سلامتی شما، آلرژی های دارویی و درمان های پزشکی
- وضعیت مصرف دارو، ویتامین ها، مکمل های گیاهی، مشروبات الکلی، سیگار و مواد مخدر
- جراحی های قبلی
- سابقه خانوادگی در ابتلا به سرطان سینه و نتایج ماموگرافی و یا بیوپسی
- بررسی عکس ها، ارزیابی و محاسبه ی دقیق سایز سینه ها، بررسی سایز و فرم پروتز و کیفیت پوست شما
- جراحی پروتز سینه، افتادگی سینه ها را اصلاح نمیکند. از اینرو، ممکن است همراه با جراحی پروتز سینه به جراحی لیفت سینه نیز نیاز داشته باشید تا سینه های شما پر تر و برجسته تر به نظر برسند.
- دو نوع پروتز تایید شده برای کاشت در سینه (سالین و سیلیکونی) وجود دارند. با تشخیص پزشک، یکی از این دو نوع پروتز که منجر بهترین نتیجه در جراحی سینهی شما شود استفاده خواهد شد. برای کاشت پروتز سیلیکونی باید حداقل 22 سال سن داشته باشید. پزشک شما مزایا و معایب پروتز سالین در برابر سیلیکونی را برای شما شرح خواهد داد.
آماده سازی برای جراحی پروتز سینه
ممکن است قبل از جراحی نیاز باشد که شما ماموگرافی نیز انجام دهید. پزشک شما احتمالا داروهایی را برای مصرف شما قبل از جراحی، تجویز کند و توصیه هایی در مورد منع مصرف برخی از داروها به شما داشته باشد. برای مثال، اجتناب از مصرف آسپرین یا سایر داروهای رقیق کنندهی خون که می توانند احتمال خونریزی را افزایش دهند، بسیار ضروری و حائز اهمیت است. اگر سیگاری باشید، جراح از شما می خواهد تا تقریبا به مدت ۴ الی ۶ هفته قبل و بعد از جراحی، سیگار را ترک کنید. شما باید با یکی از اعضای خانواده یا دوستان هماهنگ کنید که بعد از جراحی شما را به منزل برساند و حداقل شب اول بعد از جراحی را همراه شما باشد.
مراحل جراحی پروتز سینه
پس از ایجاد برش های لازم، جراح بافت سینه را از عضلات و بافت همبند قفسه سینه جدا می کند. با جداسازی این بافت ها، فضایی خالی که اصطلاحا به آن پاکت یا جیب گفته می شود، در پشت یا جلوی عضله سینه ایجاد میشود و جراح پروتز را در این فضا قرار می دهد.
انواع کاشت پروتز سینه
جراح دو گزینه برای قرار دهی پروتز در سینه دارد: زیر عضله و روی عضله ی سینه. در کاشت زیر عضله، پزشک پروتز سینه را در زیر عضله ی سینه یا در زیر ماهیچه ی قفسه سینه قرار می دهد. در بیش از ۹۰ درصد جراحی های پروتز سینه، پروتز در زیر عضله ی سینه قرار داده می شود. احتمال کم انقباض کپسولی بعد از عمل پروتز سینه، امکان گرفتن ماموگرافی با کیفیت بالا و ظاهر طبیعی تر سینه ها، دلایلی هستند که پزشکان بخاطر آنها، قرار دهی پروتز در زیر عضله سینه را به روش دیگر ترجیح میدهند. در کاشت روی عضله، جراح پروتز سینه را در روی عضله سینه قرار میدهد. با این حال، کاشت پروتز روی عضله ممکن است برای زنانی با پوست نازک یا میزان کم چربی بدن، گزینه ی مناسبی نباشد چرا که در این حالت پروتز ممکن است در زیر پوست قابل مشاهده باشد و دیده شود.
انواع برش های جراحی پروتز سینه
جراحان ۳ روش برش را در جراحی پروتز سینه توصیه می کنند: برش از زیر سینه (برش از چین زیر سینه)، برش پری آرئولار یا همان برش دور هاله ی سینه و برش ترانس آگزیلاری یا همان برش از زیر بغل.
- رویکرد برش از زیر سینه (برش از چین زیر سینه): در این رویکرد، جراح برش را در زیر سینه و در نزدیکی چین طبیعی خود سینه ایجاد می کند. خود سینه به طور طبیعی این برش را پنهان می کند و این خط برش در طول فعالیت های عادی هم قابل دیدن نیست. این رویکرد امکان ایجاد دقیق ترین پاکت یا جیب را مهیا میکند و بهترین روش برای کاشت پروتز است. احتمال بروز انقباض کپسولی و تغییرات حسی در نوک سینه با این رویکرد به حداقل می رسد.
- رویکرد برش پری آرئولار(برش دور هاله ی سینه): در این رویکرد، جراح برشی را دور هالهی سینه در روی قسمت پوست تیره رنگ نوک سینه ایجاد می کند. برش پری آرئولار عمدتا با پوست تیره رنگ این ناحیه پوشانده میشود و قابل دیدن نیست. ممکن است به دلیل این رویکرد برش، بیمار بخاطر انقباض کپسولی نیاز به جراحی مجدد نیاز داشته باشد. در صورتی که بیمار نیاز به لیفت سینه هم داشته باشد این رویکرد برش ارجح تر از بقیه ی رویکردهاست. احتمال بروز انقباض کپسولی در این رویکرد تا حدودی بیشتر است.
- رویکرد برش ترانس آگزیلاری (برش از زیر بغل): در این رویکرد، جراح برش لازم برای کاشت پروتز سینه را در ناحیه ی زیر بغل ایجاد میکند. جراح به کمک آندوسکوپ یا دوربین، فضای خالی مورد نیاز برای کاشت پروتز را در پشت بافت سینه ایجاد میکند. از این رویکرد معمولا برای کاشت پروتز آب نمکی یا سالین استفاده می کند. یکی از معایب این برش، افزایش احتمال جابجایی پروتز است. همچنین اگر بیمار به لیفت سینه هم نیاز داشته باشد نمیتوان این عمل را از طریق برش زیر بغل انجام داد.
انواع پروتز سینه
پزشکان دو نوع پروتز سینه را به بیماران توصیه می کنند: پروتز آب نمکی یا سالین و پروتز سیلیکونی. پروتزهای آب نمکی یا سالین دارای پوسته بیرونی سیلیکونی هستند اما داخل آنها با محلول نمکی یا آب نمک استریل پر می شود.
مزایای اصلی کاشت پروتز سالین عبارت است از:
- جراح می تواند از برش های کوچکتر برای کاشت پروتز سالین نسبت به سیلیکونی استفاده کند چرا که این پروتز بعد از کاشت در سینه پر می شوند.
- در صورت بروز پارگی، محتویات این پروتز براحتی قابل جذب در بدن است.
معایب اصلی کاشت پروتز سالین عبارت است از:
- ظاهر و بافت آنها به اندازه ی پروتزهای سیلیکونی طبیعی نیست.
- احتمال تا شدن یا چروک شدن پروتزهای سالین بیشتر است.
- ممکن است از زیر پوست بویژه در زنانی که پوست نازک و چربی کمی دارند قابل دیدن باشد.
در طرف دیگر، پروتزهای سیلیکونی قرار دارند که دارای پوسته بیرونی سیلیکونی بوده و با مواد ژل مانند سیلیکونی پر شده اند. بزرگترین مزیتی که پروتزهای سیلیکونی نسبت به سالین دارند این است که این نوع پروتزها بیشتر به سینه ی طبیعی خود فرد شبیه هستند. مطالعات و تحقیقات متعددی نیز حاکی از ایمن و بی خطر بودن استفاده از این پروتزهاست. معایب اصلی پروتزهای سیلیکونی عبارتند از:
- آنها در کارخانه حین تولید پر می شوند بنابراین جراح برای کاشت آنها نیاز به ایجاد برش های بزرگتری دارد.
- بیمارانی که پروتزهای سیلیکونی دارند در معرض خطر پارگی بدون صدای این پروتزها قرار دارند، این بدان معناست که ممکن است خود فرد از پارگی پروتز بی اطلاع باشد و از طرفی، محتویات این پروتز قابل جذب نیست که این مورد باعث میشود مواد داخل آن در فضای بافت سینه باقی بماند.
به دلیل همین احتمال پارگی بی صدای این نوع پروتزها، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) توصیه میکند که زنانی که پروتزهای سیلیکونی دارند، هر سه سال یکبار تحت معاینات عکسبرداری سینه مانند ام آر آی یا ماموگرافی قرار بگیرند. انجام این معاینات پس از سال سوم کاشت پروتز ضروری است.
انتخاب فرم پروتز سینه
علاوه بر انتخاب سایز و نوع پروتز سینه، روش کاشت و نوع برش، افرادی که برای کاشت پروتز سینه مراجعه می کنند می توانند فرم و بافت پروتز خود را نیز انتخاب کنند. اکثریت پزشکان پروتزهای گرد با سطح صاف را ترجیح می دهند. انواع پروتزهای دیگر با میزان سفتی متوسط، نیمه متوسط و سخت نیز قابل انتخاب هستند.
در طول جلسه ی مشاوره، پزشک آناتومی منحصر بفرد بدن بیمار و اهداف زیبایی شناسی او را بررسی و ارزیابی می کند تا با دستیابی به پروتکل درمانی مناسب، بیمار را در دستیابی به اهداف مد نظرش راهنمایی کند. این راهنمایی شامل کمک به تصمیم گیری در مورد سایز، فرم و بافت پروتز و همچنین روش برش و کاشت پروتز نیز می شود.
پزشک همچنین عکس های قبل و بعد از عمل بیماران قبلی را به شما نشان می دهد تا به شما در این تصمیم گیری کمک کند. پزشک از یک سیستم اندازه گیری نیز استفاده می کند تا تعیین کند کدام نوع و سایز پروتز برای شما مناسب تر است. تمامی این موارد در کنار هم به شما کمک میکنند تا یک ایده و تصویر کلی از شکل ظاهری سینه های خود قبل از کاشت پروتز داشته باشید.
بهبودی بعد از جراحی پروتز سینه
پس از جراحی پروتز سینه، پزشک دستورالعمل هایی در رابطه با اقدامات مراقبتی پس از عمل به شما می دهد. این موارد شامل نکات زیر می شود:
- پس از جراحی پروتز سینه، سینه های شما ممکن است متورم و حساس به تماس فیزیکی باقی بماند.
- پس از جراحی پروتز سینه، برای حفظ فرم سینه و کاهش تورم، باید از سوتین های مخصوص بعد از جراحی استفاده کنید.
- تا زمانی که پوست شما خود را با سایز جدید سینه ها وفق می دهد، ممکن است احساس سفتی در سینه های خود داشته باشید.
- برخی از بیماران به طور موقتی، حس سینه و نوک سینه خود را از دست می دهند. این احساس ممکن است با درد، حساسیت به لمس، سوزن سوزن شدن یا بی حسی کلی ناحیه تحت درمان همراه باشد. در اکثر موارد حس نوک سینه ها خودبخود برمیگردد.
- پروتزهای شما طی یک دوره چند ماهه، ته نشین شده و نرم می شوند.
- حتما باید برای انجام معاینات و سایر اقدامات مراقبتی، مرتبا به چراح پلاستیک خود مراجعه کنید.
- پس از جراحی پروتز سینه، برای کمک به بهبودی و کاهش خطر عفونت یا تورم داروهایی برای شما تجویز می شود.
- پرهیز به مدت ۲ هفته، از فعالیت های سنگین به خصوص فعالیت هایی که مستلزم استفاده از عضلات بازو یا سینه ها هستند، ضروری است.
- به مدت 6 هفته نیز باید از سوتین های بدون سیم استفاده کنید.
- برای اطلاع از دستورالعمل های خاص در مورد اقدامات مراقبتی بعد از جراحی کاشت پروتز سینه خود، میتوانید با جراح پلاستیک خود مشورت کنید.
- به بیماران توصیه می شود که به مدت سه ماه با سوتین های ورزشی بخوابند.
- اکثریت بیماران دچار کبودی خفیفی میشوند و یا اینکه اصلا کبودی نخواهند داشت.
یک باور غلطی که در بین اکثریت بیماران ایجاد شده این است که آنها فکر می کنند پروتز سینه باید هر ۱۰ سال یک بار تعویض شود. در واقع، احتمال پارگی یا شکست عمل در جراحی کاشت پروتز، ۱۰ درصد در هر ۱۰ سال است. از طرفی، اکثر شرکتهای تولید کننده ی پروتز سینه، محصولات خود را با ضمانت مادام العمر تعویض پروتز عرضه می کنند. یعنی اگر پروتز شما هر زمانی پاره شود، یک پروتز جدید از شرکت دریافت خواهید کرد.
هزینه ی جراحی پروتز سینه
هزینه کلی جراحی کاشت پروتز سینه شامل حق الزحمه جراح پلاستیک، دستمزد متخصص بیهوشی، هزینه اتاق عمل، هزینه پروتز سینه و هزینه های متفرقه مربوط به جراحی پروتز سینه (به عنوان مثال، هزینه ی هر گونه آزمایش و تست آزمایشگاهی مورد نیاز، جراحی لیفت، داروهای مسکن و غیره) می شود. هزینه ی کلی و نهایی جراحی پروتز سینه بسته به نیازها و ویژگی های آناتومیک منحصر بفرد هر شخص، اهداف زیبایی شناختی، میزان پیچیدگی عمل و نوع پروتز انتخابی برای کاشت، متغیر است.
سوالات متداول
چه مدت بعد از جراحی پروتز سینه می توانم ورزش کنم؟
باید به مدت ۶ هفته از هرگونه فعالیت ورزشی خودداری کنید تا به بهبودی کامل برسید.
برای جراحی پروتز سینه باید چند سال سن داشته باشم؟
جراحی پروتز سینه عمدتا برای زنانی که در دههی سوم عمرشان هستند (۳۰ سالگی الی ۳۹ سالگی) توصیه می شود. با این حال، این بدان معنا نیست که اگر سن شما بیش از این باشد نمیتوانید این جراحی را انجام دهید. اکثر زنان در سنین ۴۰ الی ۵۰ سالگی نیز جراحی پروتز سینه را با موفقیت دریافت میکنند.
شیردهی بعد از جراحی پروتز سینه چگونه خواهد بود؟
شما می توانید بعد از جراحی پروتز سینه باز هم به نوزاد خود شیر بدهید اما در این صورت پروتزها باید به حالت استراتژیک و خاصی در داخل بافت سینه قرار داده شوند. جاگذاری زیر عضله ای، اختلالی در عملکرد سینه های شما ایجاد نمیکند. حتما جراح خود را از چنین مواردی مطلع کنید تا روند جراحی را با مد نظر قرار دادن این موارد پیش ببرد.
آیا جراحی پروتز سینه باعث ابتلا به سرطان می شود؟
اکثریت زنان نگران این امر هستند اما باید بدانید که اینگونه نیست. کاشت پروتز سینه احتماال ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی دهند.
آیا جراحی پروتز سینه می تواند افتادگی سینه ها را نیز اصلاح کند؟
کاشت پروتز در سینه می تواند تا حدودی موجب لیفت سینه ها شود. اما میزان این لیفت در هر فرد متفاوت است و به عواملی اعم از میزان کشیدگی پوست، ویژگی های آناتومیک بدن فرد و سایز پروتزها بستگی دارد. اگر سینه های شما افتاده هستند بهترین راه برای لیفت آنها جراحی لیفت سینه است. با این حال، در اکثر موارد جراح می تواند حین جراحی کاشت پروتز سینه، عمل لیفت سینه را نیز انجام دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد لیفت سینه مقالات زیر را مطالعه کنید:
“جراحی لیفت افتادگی پوست (صورت، گردن، بازوها، سینه، پشت، شکم و ران): روشها و مراقبتهای بعد از جراحی“
“جراحی بزرگ کردن سینه : افزایش سایز و فرم دهی سینه با کاشت پروتز“
بهبودی پس از جراحی پروتز سینه چه مدت طول خواهد کشید؟
مدت زمان لازم برای بهبودی کامل پس از جراحی پروتز سینه، در هر فردی متفاوت است. اکثریت بیماران با گذشت ۴۸ ساعت از جراحی میتوانند فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرند.