لاغر کردن بازو با کمک روش‌های جراحی

  1. خانه
  2. /
  3. لاغری
  4. /
  5. لاغر کردن بازو با...
فهرست مطالب

لاغر کردن بازوها بدون باشگاه، رژیم و استفاده از گن‌های لاغری؟ درست است که این مسئله رؤیایی به نظر می‌رسد اما امکان‌پذیر است. درصورتی‌که از بزرگ بودن، شل شدن پوست و حالت نامتناسب بازوی خود خسته شده‌اید، می‌توانید با روش‌های پیکرتراشی حالت آن را تغییر دهید و بازوی خود را کوچک‌تر نمایید. لیفت یا لیپوساکشن بازو نزد یک جراح زیبایی معتبر می‌تواند حالت و کانتور بازو را تغییر داده و زیبایی را به آن بازگرداند. در این مقاله در خصوص این دو روش کوچک کردن بازو و مشخصات هر یک صحبت شده است تا بدانید کدام روش مناسب شما می‌باشد.

چه افرادی به جراحی کوچک کردن بازو نیاز دارند؟

چه افرادی به جراحی کوچک کردن بازو نیاز دارند؟

در بازو 2 لایه چربی وجود دارد، آرولار سطحی و لاملار عمقی. چربی‌های آرولار بسیار مقاوم هستند، درحالی‌که چربی‌های لاملار با تغییرات رژیم غذایی و وزن دچار کاهش یا افزایش حجم می‌شوند. قسمت پشت بازو در مقایسه با قسمت جلویی آن چربی لاملار بیشتری دارد؛ به همین دلیل چربی اضافه و اضافه‌وزن بیشتر بر این قسمت تأثیر می‌گذارد.

همچنین شل شدن پوست بازو در تمامی افرادی که کاهش وزن داشته‌اند، دیده می‌شود. این کاهش وزن عالی است، اما باعث شل و آویزان شدن پوست می‌شود. این اتفاق با افزایش سن و از دست رفتن پروتئین‌های پوستی نیز رخ می‌دهد.

درصورتی‌که شما وزن خود را کاهش داده‌اید اما در قسمت بالایی بازو دچار افتادگی و شلی پوست شده‌اید، می‌توانید از روش‌های پیکرتراشی نهایت استفاده را داشته باشید. برای انجام این کار باید سلامت عمومی خوبی داشته و میزان سطح چربی و اضافه‌وزن شما ثابت باشد؛ همچنین باید انتظارات معقولی از نتیجه جراحی داشته باشید.

بعد از جراحی کوچک کردن بازو باید انتظار چه چیزی را داشت؟

جراح پلاستیک با توجه به نیازهای شما و با به کار گرفتن تکنیک‌های مخصوص، پوست شل شده و یا بافت چربی را جراحی می‌نماید. در این پروسه قسمت بالایی بازو ترمیم‌شده و دوباره به حالت زیبای خود بازمی‌گردد. دو روش رایج جراحی بازو عبارتند از:

  • براکیوپلاستی: در این روش که به‌عنوان لیفت بازو نیز شناخته می‌شود، پوست اضافه و شل شده بازو کشیده شده و به آن فرم و حالت داده می‌شود.
  • لیپوساکشن: در روش لیپوساکشن با برداشتن بافت چربی اضافه، ظاهر شل و آویزان بازو را بهبود می‌بخشند.

هردو این روش‌ها باعث زیباتر شدن ظاهر بازو می‌شوند. لیفت بازو برای افرادی که وزن زیادی ازدست‌داده‌اند نیز مفید می‌باشد.  همچنین افراد دارای اضافه‌وزن یا افراد مسن نیز می‌توانند برای کوچک نمودن بازوی خود از لیپوساکشن استفاده کنند.

براکیوپلاستی یا لیفت بازو برای کوچک نمودن آن

براکیوپلاستی یا لیفت بازو برای کوچک نمودن آن

کوچک نمودن بازو و لیفت آن نوعی از پیکرتراشی محسوب می‌شود. این پروسه معمولاً بر روی افرادی که حجم زیادی از پوست بازوی آن‌ها شل و آویزان شده انجام می‌شود.

گاهی ممکن است در طول این پروسه، لیپوساکشن نیز انجام شود زیرا لیفت بازو باعث کاهش وزن نمی‌شود. مناسب‌ترین افراد برای انجام براکیوپلاستی کسانی هستند که فقط کمی تا وزن ایده‌ال خود فاصله‌دارند. همچنین آویزان بودن و داشتن حالت الاستیک در پوست، در رسیدن به نتیجه بهتر کمک می‌کند.

مراحل آماده شدن برای جراحی لیفت بازو

  • سیگار کشیدن باید چند هفته قبل از انجام جراحی متوقف شود.
  • رسیدن به وزن مناسب باعث می‌شود تا از بروز عوارض دیگر جلوگیری شود.
  • داشتن ورزش منظم به گرفتن نتیجه بهتر کمک می‌کند (اما در ابتدا با پزشک خود مشورت نمایید).
  • در هفته قبل از جراحی، از شیو کردن یا وکس نمودن قسمتی که قرار است بریده شود خودداری کنید.
  • حمام کردن یک روز قبل از جراحی مناسب می‌باشد.

پروسه لیفت بازو

جراحی لیفت بازو معمولاً تحت بیهوشی کامل انجام می‌شود و بین 90 تا 120 دقیقه زمان می‌برد. در طی این جراحی، جراح یک بریدگی بزرگ بین آرنج تا زیر بغل ایجاد می‌کند، بسته به شرایط و موقعیت شما این بریدگی می‌تواند کوچک‌تر باشد؛ حتماً در خصوص این بریدگی با جراح خود مشورت نمایید. سپس پوست و چربی اضافه بازو از طریق این بریدگی خارج‌شده و پوست باقی‌مانده لیفت می‌شود تا بازو ظاهری کشیده و زیبا به خود بگیرد.

سپس بریدگی پانسمان شده و یک تیوپ کوچک (درن) درون بریدگی قرار داده می‌شود تا هرگونه مایع و یا خون اضافه را از درون زخم بیرون بکشد. برای محکم نمودن این قسمت از باندهای الاستیکی استفاده می‌شود. همچنین پزشک برای کاهش درد برای شما داروهای مسکن تجویز می‌نماید.

جراحی کوچک نمودن و لیفت بازو بسته به میزان چربی که خارج می‌شود و دیگر پروسه‌های موردنیاز مانند لیپوساکشن به‌طورمعمول 2 ساعت زمان می‌برد.

مراقبت‌های بعد از جراحی

بعد از جراحی ممکن است برای 1 یا 2 شب در بیمارستان بستری شوید اما دوره بهبودی این جراحی 1 تا 2 هفته می‌باشد. در طول هفته اول بعد از جراحی باید انتظار درد و ناراحتی را داشت که می‌توان آن را با مصرف قرص‌های مسکن کاهش داد. پزشک داروهای مناسب را برای شما تجویز می‌نماید. بسته به نوع شغل‌تان، شما می‌توانید 2 هفته بعد از جراحی به کار خود بازگردید.

در طول هفته‌های اول بعد از جراحی، باید از لباس‌های مخصوص و تنگ که کاملاً بازو را احاطه می‌کنند، استفاده نمایید و تا زمانی که پزشک اجازه نداده از انجام هرگونه فعالیت سنگین خودداری نمایید. جای زخم‌ها دائمی است اما به‌ مرور زمان محو خواهند شد. برای محو شدن جای بریدگی‌ها باید به آن‌ها 9 تا 12 ماه زمان دهید.

بعدازاین‌که به‌طور کامل بهبودی خود را به دست آوردید، حتماً باید سبک زندگی و رژیم غذایی سالمی را دنبال نمایید. طبیعی است که با افزایش سن، پوست کمی شل شده و آویزان گردد، اما نتیجه جراحی لیفت بازو دائمی می‌باشد. در صورت بالا و پایین شدن وزن، نتیجه جراحی لیفت بازو به‌ مرور زمان از بین خواهد رفت.

عوارض جراحی لیفت بازو یا براکیوپلاستی

 هر عمل جراحی خطر بروز برخی عوارض را در پی دارد. حتماً قبل از جراحی در خصوص این عوارض و نگرانی‌هایی که از این بابت دارید با پزشک خود صحبت نمایید.

عوارض عمومی

  • درد
  • خونریزی
  • عفونت کردن محل بریدگی‌ها
  • لخته شدن خون
  • ماندن جای زخم ناخوشایند

عوارض خاص

  • درد شدید و پایدار
  • تورم و کبودی
  • بی‌حس شدن پوست
  • عدم تقارن قسمت بالای بازو

لیپوساکشن برای کوچک نمودن بازو

لیپوساکشن در حقیقت جراحی مکش و خارج کردن چربی‌های اضافه می‌باشد. برخی از انواع خاص لیپوساکشن، خاصیت تغییر پوست و ماهیچه‌ها را نیز دارند. برای انجام لیپوساکشن بر روی بازو روش‌های مختلفی وجود دارد که به برخی از آن‌ها در ادامه اشاره‌شده است.

لیپوساکشن با لیزر

لیپوساکشن با لیزر

لیپوساکشن با لیزر یک روش خارج کردن چربی می‌باشد که در آن به کمک اشعه لیزر، چربی‌ها را امولسیون کرده تا بتوانند راحت‌تر و سریع‌تر آن‌ها را خارج نمایند. این روش تا حدودی نیز باعث کشیدگی و لیفت پوست می‌شود. از لیپوساکشن به کمک لیزر، گاهی به‌عنوان لیپوساکشن باکیفیت بالا یاد می‌شود. در مقایسه با روش‌های سنتی لیپوساکشن، این روش دوران نقاهت را کاهش داده و به بافت‌های اطراف، آسیب کمتری می‌رساند.

کاندیدهای ایده‌آل برای انجام جراحی

مناسب‌ترین افراد برای انجام لیپوساکشن به کمک لیزر کسانی هستند که چربی مقاوم دارند و پوست آن‌ها حالت کشسانی مناسبی دارد. این روش برای افرادی که وزن آن‌ها در محدوده وزن سالم قرار ندارد یا ثابت نیست توصیه نمی‌شود، همچنین کسانی که پوست آن‌ها بیش‌ازاندازه شل و آویزان شده نیز مناسب انجام لیپوساکشن نمی‌باشند.

مدت‌زمان ریکاوری و بهبودی

بیشتر افراد بعد از جراحی لیپوساکشن به کمک لیزر، فقط در چند روز ابتدایی عوارض حاد بعد از جراحی را تجربه می‌کنند. به‌طورمعمول کبودی، درد و تورم در طی 10 روز ابتدایی از بین خواهند رفت؛ اما گاهی امکان دارد که تورم بین 4 تا 6 هفته نیز ادامه داشته باشد. معمولا توصیه می‌شود تا در روزهای ابتدایی بعد از جراحی، گن‌های مخصوص پوشیده شود.

نتیجه

نتیجه لیپوساکشن با لیزر بلافاصله بعد از اتمام جراحی قابل‌ مشاهده خواهد بود اما باگذشت 4 تا 6 هفته و برطرف شدن کامل تورم، نتیجه آن به مرور خود را نشان خواهد داد. تأثیر کامل این جراحی 3 تا 6 ماه بعد از انجام آن به‌طور کامل مشخص خواهد شد.

عوارض احتمالی

عوارض احتمالی بعد از انجام لیپوساکشن با لیزر شامل احساس گرما در محل جراحی‌شده، قرمزی، تورم، درد عضلانی، ناراحتی، کبودی، احساس خارش و سوختگی می‌شود.

لیپوسکلپچر

لیپوسکلپچر

لیپوسکلپچر، همان‌گونه که از نام آن مشخص است با روش‌های مخصوصی چربی‌ها را به‌طور دقیق‌تر و طراحی‌شده از بدن خارج می‌نماید. برخلاف لیپوساکشن، در این روش چربی‌های کوچک‌تری مورد هدف قرار می‌گیرند و توجه به جزئیات در آن بالا می‌باشد. لیپوسکلپچر برای از بین بردن چربی‌های صورت و گردن بسیار مفید است. در این روش، جراح با استفاده از یک کانولای کوچک‌تر از طریق بافت زیر جلدی چربی‌ها را در هم می‌شکند. گاهی در طی این جراحی برای تبدیل کردن ذرات چربی به مایع از امواج اولتراسوند استفاده می‌شود.

جراحی لیپوسکلپچر تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، بنابراین بیمار سریع‌تر بهبودی خود را به دست آورده و در مقایسه با لیپوساکشن‌های دیگر، جراحی راحت‌تری خواهد داشت.

متد لیپوساکشنی که در طی جراحی لیپوسکلپچر مورد استفاده قرار می‌گیرد، در مقایسه با میزان تجربه و مهارت پزشکی که جراحی را انجام می‌دهد، اهمیت چندانی ندارد. فقط برای گرفتن بهترین نتیجه، جراح باید بداند که چه مقدار از چربی موجود را خارج کرده و چقدر از آن را در بافت حفظ نماید.

افراد مناسب این جراحی

افراد مناسب جراحی لیپوسکلپچر به وزن سلامت و ایده‌آل خود نزدیک هستند و فرم بدنی آن‌ها مناسب می‌باشد. این روش بیشتر برای افرادی مناسب است که می‌خواهند فرم ماهیچه‌های خود را بیش‌ازپیش نمایان کنند؛ چرا که لیپوسکلپچر فقط بافت‌های چربی مقاوم را مورد هدف قرار می‌دهد. انجام لیپوسکلپچر برای افرادی که وزن آن‌ها ثابت نمی‌باشد، توصیه نمی‌شود.

دوره بهبودی

بسته به وسعت جراحی برخی بیماران 24 تا 48 ساعت بعد از جراحی می‌توانند فعالیت‌های روزمره خود را از سر گیرند. تورم ناشی از لیپوسکلپچر می‌تواند به مدت 4 تا 6 هفته یا حتی بیشتر باقی بماند و انتظار می‌رود که نتیجه نهایی جراحی ظرف 6 تا 12 ماه مشخص شود.

نتیجه

میزانی از بهبودی بلافاصله بعد از جراحی قابل‌مشاهده خواهد بود و نتایج نهایی آن را بعد از گذشت 6 ماه می‌توان مشاهده نمود، هرچند در برخی از بیماران این زمان به 12 ماه نیز خواهد رسید. نتایج لیپوسکلپچر طولانی‌مدت خواهد بود اما با افزایش یا کاهش وزن، بارداری و زایمان تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

عوارض احتمالی

بعد از جراحی لیپوسکلپچر بیماران معمولاً دچار تورم، کبودی، درد و ناراحتی در قسمت جراحی‌شده خواهند شد.

لیپوساکشن به کمک امواج رادیویی

لیپوساکشن به کمک امواج رادیویی

لیپوساکشن به کمک امواج رادیویی (RFAL) شبیه به لیپوساکشن سنتی می‌باشد، با این تفاوت که در این روش امواج رادیویی نه‌تنها به خارج نمودن ذرات چربی کمک می‌کنند، بلکه خاصیت لیفت و کشیدگی پوست را نیز دارند. در لیپوساکشن به کمک امواج آراف، چربی‌های اضافه بدن خارج‌شده، پوست کشیده می‌شود و بافت‌های اطراف محل جراحی آسیب کمتری خواهند دید. درنتیجه، روند بهبودی در آن سریع‌تر می‌باشد و عوارض کمتری نیز در پی دارد.

افراد مناسب این جراحی

گزینه‌های مناسب این جراحی، افرادی هستند که چربی‌های بدن آن‌ها نسبت به ورزش و رژیم‌های غذایی مقاوم شده و پوست نسبتاً شلی دارند. انجام این جراحی به افرادی که در محدوده وزن سلامت نیستند یا پوست آن‌ها بیش‌ازاندازه شل شده است توصیه نمی‌شود.

مدت‌زمان بهبودی

دوران نقاهت جراحی لیپوساکشن به کمک امواج رادیویی کوتاه و فقط چند روز می‌باشد. کبودی، درد و تورم ناشی از این جراحی در طی 10 روز ابتدایی از بین خواهند رفت، اگرچه ممکن است تورم تا 6 هفته نیز ادامه داشته باشد. بسته به ناحیه جراحی‌شده، توصیه می‌شود تا در طی روزهای اول جراحی از گن‌های مخصوص استفاده شود.

نتیجه

نتایج اولیه این جراحی بلافاصله بعد از انجام آن قابل‌مشاهده خواهد بود؛ اما باگذشت 4 تا 6 هفته و رفع شدن تورم، نتیجه آن بهبود پیدا خواهد کرد. برای دیدن نتیجه کامل لیپوساکشن با امواج رادیویی باید بین 6 تا 12 ماه صبر نمود.

عوارض احتمالی

عوارض احتمالی ناشی از لیپوساکشن با امواج رادیویی شامل، تغییر دما در قسمت جراحی‌شده، درد، تورم، قرمزی، سوختگی، احساس خارش و ناراحتی می‌شود.

لیپوساکشن تامسنت

لیپوساکشن تامسنت

لیپوساکشن تامسنت، یک روش برداشتن و خارج کردن چربی از بدن است که جراح در این روش برای خارج کردن سریع‌تر، راحت‌تر و ایمن‌تر چربی‌ها از بدن، از محلول تامسنت استفاده می‌کند. محلول تامسنت ترکیبی از لیدوکائین (واحد بی‌حس‌کننده)، اپینفرین (باعث انقباض عروق خونی می‌شود) و سالین (آب‌نمک) می‌باشد. این محلول کمک می‌کند تا جراحی لیپوساکشن بدون نیاز به بیهوشی انجام شود و میزان خونریزی و دوران نقاهت را کاهش می‌دهد. لیپوساکشن تامسنت را می‌توان بر روی اکثر نقاط بدن انجام داد و به‌ طور معمول برای دریافت نتیجه بهتر با دیگر روش‌های لیپوساکشن ادغام می‌شود.

افراد مناسب این جراحی

مناسب‌ترین افراد برای لیپوساکشن تامسنت، کسانی هستند که سلامت عمومی بالایی دارند و بافت چربی آن‌ها نسبت به رژیم و ورزش مقاوم شده است. این روش برای افراد دارای اضافه‌وزن و کسانی که وزن آن‌ها ثابت نمی‌باشد و همچنین افرادی که بیماری خاصی دارند یا پوست آن‌ها خاصیت کشسانی بالایی ندارد، مناسب نیست.

دوران بهبودی

دوران نقاهت جراحی لیپوساکشن تامسنت کوتاه و فقط چند روز می‌باشد. کبودی، درد و تورم ناشی از این جراحی در طی 10 روز ابتدایی از بین خواهند رفت؛ اگرچه ممکن است تورم 4 تا 6 هفته نیز ادامه داشته باشد. بسته به قسمت جراحی‌شده توصیه می‌شود تا در طی روزهای اول جراحی از گن‌های مخصوص استفاده شود.

عوارض احتمالی

عوارض احتمالی ناشی از لیپوساکشن تامسنت شامل احساس داغی در محل جراحی، تورم، قرمزی، درد، درد عضلانی، کبودی، جای زخم، عفونت و احساس خارش می‌شود.

نتیجه

نتایج اولیه این جراحی بلافاصله بعد از انجام آن قابل‌مشاهده خواهد بود؛ اما باگذشت 4 تا  6 هفته و رفع شدن تورم، نتیجه آن به مرور قابل مشاهده خواهد بود. برای دیدن نتیجه کامل لیپوساکشن تامسنت، باید بین 3 تا 6 ماه صبر نمود.

خلاصه

بیش از 75% از زنان از قسمت بالایی بازوی خود ناراضی هستند. خوشبختانه برای حل این مسئله، روش‌های زیادی وجود دارد که به کمک آن می‌توان هر قسمتی از بدن را تغییر داده و فرم بخشید. بهترین روش برای این‌که متوجه شوید کدام روش برای شما مناسب‌تر است، این است که به خاطر داشته باشید لیپوساکشن بهترین گزینه برای خارج کردن چربی‌هاست؛ درحالی‌که لیفت بازو فقط برای برداشتن پوست اضافه و آویزان شده به کار می‌رود. این دو پروسه، کاملاً از هم متفاوت می‌باشند و هرکدام برای شرایطی خاص به کار می‌روند و نتیجه‌ای متفاوت در پی خواهند داشت. جراحان حرفه‌ای می‌توانند به شما کمک کنند تا مناسب‌ترین روش را با توجه به نیاز خود انتخاب نمایید. به همین دلیل بزرگ‌ترین دغدغه‌ شما در این زمینه باید پیدا کردن گروه پزشکی حرفه‌ای باشد.

سؤالات متداول

مناسب‌ترین روش برای بازوهای شل و آویزان چیست؟

لیفت بازو یا براکیوپلاستی یک روش جراحی است که پوست شل و اضافه بازو را که به سمت پایین آویزان شده برمی‌دارد. سپس با کشیدن بافت زیر آن به بازو فرم می‌دهد و بافت چربی که در زیر بازو تجمع کرده را از بین می‌برد.

میزان درد جراحی براکیوپلاستی چقدر است؟

داشتن درد در روزهای اولیه بعد از براکیوپلاستی طبیعی است. به‌طورمعمول در طول 1 یا 2 هفته بعد از جراحی بیمار دردی ضعیف تا متوسط را احساس خواهد کرد. در طول این زمان می‌توان با استفاده از مسکن‌های خوراکی این درد را کاهش داد.

آیا لیپوساکشن بازو باعث شل شدن پوست می‌شود؟

در صورت جراحی دقیق احتمال شل شدن پوست و نافرمی در بازو پس از لیپوساکشن کاهش می‌یابد. درصورتی‌که پزشک تشخیص دهد که بعد از لیپوساکشن احتمال شل شدن پوست وجود دارد بهترین گزینه این است که جراحی لیفت بازو و لیپوساکشن به‌صورت هم‌زمان انجام شود. این روش نه‌تنها در زمان صرفه‌جویی می‌کند بلکه باعث می‌شود تا هزینه‌ها نیز کاهش یابد.

جراحی لیپوساکشن بازو چقدر زمان می‌برد؟

این پروسه که تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، به‌طورمعمول 1 تا 2 ساعت زمان می‌برد و بیماران می‌توانند همان روز به خانه برگردند.

آیا بعد از براکیوپلاستی می‌توان بازو را تکان داد؟

بعدازاین جراحی باید به اندازه کافی استراحت نمود و از انجام فعالیت‌های شدید و کارهایی که باعث وارد شدن فشار و وزن اضافه به دست می‌شود، خودداری کرد. در روزهای اولیه بعد از جراحی، طبیعی است که در دست و بازو احساس ضعف داشته باشید. به‌ مرور زمان و با طی شدن روند بهبودی قدرت بازو دوباره به آن بازمی‌گردد. در طول مدت بهبودی باید میزان فعالیت‌ها و تکان‌های دست و بازو را محدود نگه‌داشت.

مراحل آماده شدن برای جراحی لیپوساکشن چه می‌باشد؟

  • از 8 ساعت قبل از جراحی چیزی نخورید و 6 ساعت قبل از آن چیزی نیاشامید.
  • روز قبل از جراحی از مرطوب‌کننده و کرم‌های بدن استفاده نکنید.
  • شب قبل از جراحی یا صبح همان روز دوش بگیرید.
  • دندان‌های خود را در روز جراحی به‌صورت نرمال مسواک بزنید.
  • در روز جراحی و درون مطب لباس و کفش راحت به تن کنید.

آیا لیفت بازو باعث ایجاد جای زخم و اسکار می‌شود؟

بله اما این اسکارها معمولاً ظرف 9 تا 12 ماه، محو خواهند شد.

درن بعد از لیفت بازو چقدر در بدن باقی می‌ماند؟

درن‌ها تا زمانی که میزان مواد و مایعات ترشح‌شده از محل جراحی به میزان 25 میلی‌لیتر در 24 ساعت برسد در بدن باقی خواهند ماند. این پروسه معمولاً 1 تا 2 روز طول می‌کشد اما در برخی موارد ممکن است طولانی‌تر شود. مراقبت کردن از درن‌ها آسان است و درآوردن آن‌ها هیچ دردی ندارد.

چرا یک فرد باید جراحی کوچک نمودن بازو را انجام دهد؟

در ادامه به برخی از دلایلی که یک فرد باید برای انجام جراحی کوچک نمودن بازو در نظر بگیرد اشاره‌شده است: تا بازو در زمان کوتاه و بدون نیاز به باشگاه کشیده شده و فرم بگیرد و بازوها در زمان پوشیدن لباس بدون آستین زیبا به نظر برسند.