جراحی بازسازی سینه: مزایا، روش ها و نحوه انجام آن

  1. Home
  2. /
  3. جراحی زیبایی سینه
  4. /
  5. جراحی بازسازی سینه: مزایا،...
فهرست مطالب

هدف بازسازی سینه، بازگردانی شکل، ظاهر، تقارن و اندازه ی عادی یک سینه یا هر دو سینه، بعد از خارج کردن سینه، برداشتن تومور یا مشکلات مادرزادی است. معمولاً بازسازی سینه پروسه های مختلفی دارد و در چند مرحله انجام شده و می تواند همزمان با برداشتن سینه یا مدت ها بعد از آن انجام شود. به طور کلی، بازسازی سینه به دو دسته تقسیم می شود: بازسازی با پروتز یا بازسازی با کمک بافت های دیگر بدن (فلپ). عوامل زیادی وجود دارد که باید در زمان انتخاب روش بازسازی سینه، مدنظر قرار گیرد که عبارتند از: نوع برداشتن سینه، درمان سرطان و نوع بدن بیمار. در این مقاله تمامی مطالب مربوط به بازسازی سینه بررسی می شود.

مزایای بازسازی سینه


مزایای بازسازی سینه

بازسازی سینه مزایای زیادی دارد؛ از جمله:

  • تعادل جسمی و روانی و توازن را به بدن زن باز می گرداند.
  • اعتماد به نفس زن را باز می گرداند.
  • گزینه هایی برای رفع نیازهای منحصر به فرد زن، ارائه می دهد.
  • نتایج چشمگیر و دائمی دارد.
  • باعث حفظ ظاهر زنانه فرد می شود.
  • از بستری شدن و جراحی های متعدد جلوگیری می کند.
  • نتایج زیبایی بهتری دارد.
  • لباس هایشان خوش حالت تر می شود.

کاندیدهای بازسازی سینه


کاندید های بازسازی سینه

بازسازی سینه، پروسه ای فردی است. باید به خاطر خودتان این کار را انجام دهید نه برای راضی کردن فرد دیگر تا اندامی شبیه به تصورات او داشته باشید. اگر می خواهید بدن پر تر و به طور ویژه، سینه های بزرگتری داشته باشید، بازسازی سینه مفید خواهد بود. شما کاندید مناسبی برای بازسازی سینه هستید اگر:

  • می توانید تشخیص و درمان را به خوبی تحمل کنید.
  • مشکلات یا بیماری های دیگری که باعث اختلال در بهبود شود، ندارید.
  • دید مثبت و انتظارات واقع بینانه ای از بازسازی سینه و تغییر بدن خود دارید.
  • در حالی که هر دو جنسیت ممکن است بازسازی سینه انجام دهند، این عمل بیشتر برای زنانی که تغییر جنسیت داده اند یا زنانی که سینه های کوچکی دارند، می باشد.
  • افرادی که سینه های عضلانی یا تخت دارند، می توانند بازسازی سینه انجام دهند.
  • زنانی که سرطان سینه داشته و مجبور شده اند سینه شان را تخلیه کنند، می توانند برای بازیابی ظاهر زنانه ی خود، این جراحی پلاستیک را انجام دهند.
  • برای بازسازی سینه، داشتن جریان خون خوب، ضروری است. در نتیجه اگر سیگاری هستید، باید قبل از عمل بازسازی، سیگار کشیدن را ترک کنید.
  • در صورتی که وزن در جراحی سرطان سینه مهم نیست، اما زنانی که BMI کمتر از 30 دارند، بهترین نتایج را خواهند دید.

اگرچه بازسازی سینه، می تواند سینه های شما را بازسازی کند، اما نتایج متفاوت خواهد بود:

  • سینه ی بازسازی شده، حسی شبیه سینه ی قبلی نخواهد داشت.
  • خطوط جراحی واضح، خواه برای بازسازی سینه باشد یا ماستکتومی سینه، همیشه روی سینه خواهد بود.
  • در روش های جراحی خاصی، جای جراحی، در بخش هایی خواهد بود که کمتر در دید هستند، مانند کمر، شکم یا باسن.

مشاوره با پزشک برای بازسازی سینه


مشاوره با پزشک برای بازسازی سینه

در جلسه ی مشاوره ی بازسازی سینه، برای مباحث زیر آماده باشید:

  • هدف شما از جراحی
  • شرایط پزشکی، حساسیت های دارویی و داروهای مصرفی
  • جراحی های قبلی

همچنین جراح پلاستیک شما:

  • سلامت کلی شما، مشکلات قبلی و عوامل خطر را بررسی می کند.
  • سینه هایتان را معاینه کرده و اندازه، شکل، کیفیت پوست و محل نوک سینه و آرئولا (هاله ی دور سینه) را بررسی می کند.
  • عکس می گیرد.
  • گزینه های موجود برای شما را بررسی کرده و دوره ی درمانی را پیشنهاد می دهد.
  • نتایج احتمالی بازسازی سینه و مشکلات ممکن را برای شما توضیح می دهد.

حتماً سؤالاتی که دارید از جراح پلاستیکتان بپرسید. باید تمامی جوانب بازسازی سینه را بسنجید. طبیعی است که کمی استرس داشته باشید؛ چه به خاطر ظاهر جدیدی که قرار است داشته باشید و چه به خاطر خود عمل. برای بیان این احساسات به جراح پلاستیکتان، خجالت نکشید. سؤالات مهمی هستند که باید درباره ی بازسازی سینه از پزشکتان بپرسید. برخی از این سؤالات عبارتند از:

  • آیا شما تأییدیه دارید؟
  • آیا به صورت تخصصی در جراحی پلاستیک آموزش دیده اید؟
  • چند سال آموزش جراحی پلاستیک دیده اید؟
  • آیا امکانات بیمارستانی برای انجام این عمل دارید؟ در صورت وجود، چه بیمارستانی؟
  • آیا امکانات جراحی در مطبتان توسط سازمان معتبری تأیید شده است؟
  • آیا کاندید مناسبی برای این عمل هستم؟
  • برای اینکه بهترین نتایج را بگیرم چه کاری باید انجام دهم؟
  • عمل من در کجا و چگونه انجام خواهد شد؟
  • چه روش جراحی برای من مناسب است؟
  • دوران نقاهت چقدر طول می کشد؟ و در طول دوران نقاهت چه کمکی لازم دارم؟
  • عوارض جانبی را چگونه کنترل کنم؟
  • در صورتی که از نتیجه راضی نباشم چه می شود؟
  • آیا تصاویری از قبل و بعد از این عمل دارید؟ و چه نتایجی برای من منطقی است؟

انواع عمل های جراحی بازسازی سینه


انواع عمل های جراحی بازسازی سینه

اگر می خواهید جراحی بازسازی سینه انجام دهید، باید به موارد بسیاری بیاندیشید. روش های بازسازی بسیاری در دسترس است. برای شناخت گزینه های موجود برای بازسازی سینه، زمان بگذارید. دو نوع بازسازی سینه وجود دارد که عبارتند از: بازسازی با استفاده از پروتز و بازسازی با استفاده از بافت بدن خود فرد (فلپ).

بازسازی سینه با استفاده از پروتز


بازسازی سینه با استفاده از پروتز (ایمپلنت)، زمانی ممکن است که در طی برداشتن سینه یا پرتودرمانی، بافت کافی برای حمایت پروتز، باقی مانده باشد. در بیمارانی که بافت کافی وجود ندارد، بازسازی سینه باید به روش فلپ انجام شود. روش های بسیاری وجود دارد که می تواند برای بازسازی سینه با پروتز، استفاده شود.

بازسازی فوری سینه در بالای عضله ی پکتورال (عضله ی سینه ای)

بازسازی فوری سینه در بالای عضله ی پکتورال (عضله ی سینه ای)

این عمل به همراه برداشتن سینه انجام شده و باعث شکل گیری فوری سینه می شود. بعد از خارج کردن سینه توسط جراح سینه، جراح پلاستیک، پروتز سینه را درون بافت بیولوژیکی قرار می دهد تا پروتز در محل مناسب و در قسمت بالایی عضله ی پکتورالیس قرار گیرد. با این عمل، بازسازی سریع تر خواهد بود؛ چون عضله ی سینه بالا برده نمی شود.

مشکلات ممکن است شامل از بین رفتن پوست، خونریزی شدید، عفونت و نامناسب بودن محل پروتز و در نتیجه عدم تقارن، چروک و موج دار شدن پروتز، تجمع مایع در زیر پروتز و اسکار باشد. این عمل ممکن است نیازمند تزریق چربی هم باشد تا از چروک شدن قسمت بالایی که در عمل های مجدد و به مرور زمان اتفاق می افتد، جلوگیری شود.

بازسازی فوری سینه در زیر عضله ی پکتورال (عضله ی سینه ای)

این عمل، عملی یک مرحله ای است که بدون نیاز به مداخلات جراحی دیگر، باعث رسیدن به شکل مورد نظر می شود. همچنین به صورت ترکیبی با عمل برداشتن سینه انجام شده و باعث شکل گیری فوری سینه می شود. معمولاً برش در ناحیه ی خارج کردن سینه انجام می شود. بعد از برداشتن سینه، جراح پلاستیک، عضله ی پکتورالیس بزرگ (عضله ی سینه ای بزرگ) را بلند می کند. این کار باعث عقب رفتن عضله و ایجاد فضایی در زیر سینه می شود.

ماتریکس پوستی برون سلولی زیست تخریب پذیر در پایین سینه یا چین زیر سینه، قرار داده می شود و به عضلات وصل می شود. پروتز سینه، در زیر پوست و عضلاتتان قرار می گیرد. این کار باعث می شود پروتز سینه حالت طبیعی داشته باشد و پوست سینه شکل گرد و بهتری خواهد گرفت. ممکن است از زهکشی هایی در این عمل استفاده شود که طبیعی است و بعد از 48 ساعت الی دو هفته، خارج خواهد شد. عضله ی بالای پروتز، کمک می کند تا قسمت بالایی چروک نشود. مشکلات و عوارض، مانند روش قبل است.

بازسازی تأخیری سینه با استفاده از متسع کننده ی بافت (تیشو اکسپندر)

بازسازی تأخیری سینه با استفاده از متسع کننده ی بافت(تیشو اکسپندر)

در بخش ابتدایی این عمل، جراح باید سینه را تخلیه کند و برش زیر بغل ایجاد کند. در بسیاری از موارد، زهکشی در بین عضلات و پوست سینه استفاده می شود. وقتی که این عمل انجام شد، جراح پلاستیک عضلات دیواره ی سینه را تقسیم کرده و عضله ی پایینی دیواره ی سینه و عضلات جانبی را تا ترقوه بلند می کند. بعد از این کار، عضلات و بافت زیرین، باهم بلند می شود تا فضایی برای متسع کننده ی بافت سینه (برست اکسپندر) در پایین سینه یا چین زیر سینه، ایجاد شود. این فضا باید به اندازه ای باشد که بتوان اکسپندر (متسع کننده) را قرار داد و عضله را بست. عوارض و مشکلات این روش همانند روش های قبل است.

جایگذاری فوری متسع کننده ی بافت (تیشو اکسپندر)

جایگذاری فوری متسع کننده ی بافت (تیشو اکسپندر)

پروسه ی جایگذاری متسع کننده ی بافت سینه ی سالین و متسع کننده های بعد از برداشتن سینه، یکسان است. خطر و عوارض جانبی متسع کننده ها، همانند سایر روش های بازسازی سینه است؛ که شامل: عفونت، سروما (تجمع مایع)، هماتوم (توده)، بیرون زدگی و کم حجم شدن متسع کننده (اکسپندر) است. متسع کننده (اکسپندر) غیر قابل پر شدن از خارج، در فضای بین عضله ای یا زیر جلدی قرار می گیرد. اکسپندر (متسع کننده)، با هوای فشرده ی موجود در خود پر می شود. بیمار می تواند از دستگاه های کنترل خارجی اتوماتیک برای پر کردن اکسپندر استفاده کند و نتایجی مشابه متسع کننده های بافت سالین، بگیرد. باید محل برش و روند بهبود مورد بررسی پزشکتان قرار گیرد و در صورت احساس مشکل، با پزشکتان تماس بگیرید. مزیت اکسپندر این است که نیاز به مراجعه به پزشک را کم می کند و رسیدن به نتیجه ی نهایی طول نمی کشد.

بازسازی فوری سینه با استفاده از عضله ی لاتیسموس دورسی (ماهیچه ی پشتی بزرگ)

بازسازی فوری سینه با استفاده از عضله ی لاتیسموس دورسی (ماهیچه ی پشتی بزرگ)

این عمل، عملی ترمیمی است که بلافاصله بعد از خارج کردن سینه یا مدتی بعد از پرتودرمانی انجام می شود. بافت لاتیسموس معمولاً در زمانی که بافت کمی به دلیل جراحی، عدم وجود عضله ی پکتورالیس یا برداشته شدن قسمتی از آن یا آسیب به آن حین پرتودرمانی، وجود دارد، استفاده خواهد شد. این کار باعث شل شدن پوست کمر و آزاد سازی قسمتی از پوست برای اینکه به عضله متصل بماند، می شود. عضله جایگذاری شده و به دیواره ی سینه بخیه زده می شود. سپس در پشت این بافت و در جلوی سینه، پروتزی قرار داده می شود. می توان از متسع کننده ی سینه (تیشو اکسپندر) هم استفاده کرد و به مرور اندازه ی سینه را افزایش داد.

مزیت این اکسپندر، می تواند کاملاً جایگزین بافت سینه ای که خارج شده شود و از بافت لاتیسموس حمایت کند. استفاده از بافت لاتیسموس برای بیمارانی توصیه می شود که سینه شان برداشته شده یا تحت پرتودرمانی قرار گرفته است.

مزیت این بافت، این است که باعث خونرسانی و ایجاد پوست سالم در ناحیه ی پرتودرمانی شده، می شود. همچنین برای بیمارانی توصیه می شود که خیلی لاغرند و محدودیت هایی برای بازسازی به وسیله ی بافت بدن (فلپ) دارند. عوارض جانبی ممکن است شامل، جریان خون محدود در رگ تغذیه کننده ی بافت، آشکار بودن اکسپندر، درد در ناحیه ی تزریق، گرفتگی عضلانی در زمان انبساط و مواردی که در قبل ذکر شد، باشد.

بازسازی سینه با استفاده از بافت های شکمی


بازسازی سینه با استفاده از بافت های شکمی

گاهی اوقات خارج کردن سینه یا پرتودرمانی، بافت کافی در دیواره ی سینه باقی نمی گذارد تا پروتز سینه را بپوشاند و از آن حمایت کند. در این موارد، بازسازی سینه نیازمند استفاده از بافت بدن فرد (روش فلپ) است. این روش، رایج ترین روش بازسازی بافت، با استفاده از پوست و چربی شکمی برای شکل دادن به سینه است. ممکن است خانمی بنا به دلایل شخصی، نخواهد از پروتز استفاده کند.

پوست و چربی مورد استفاده در این روش، بافتی است که در حد فاصل ناف و ناحیه ی شرمگاهی وجود دارد. با برداشتن این بافت برای بازسازی سینه، جای بخیه ای در ناحیه ی لگن تا ناف خواهید داشت. با این حال ممکن است برخی افراد، بنا به دلایلی، برای بازسازی با استفاده از بافت های شکمی، کاندید مناسبی نباشند. این دلایل عبارتند از:

  • نداشتن بافت اهدایی کافی در ناحیه ی شکم
  • اسکارهای قبلی که ممکن است به رگ های مهمی صدمه زده باشد.
  • پیوند بافت قبلی که موفق نبوده و مستلزم جایگزینی بوده.

بازسازی سینه با استفاده از بافت های ران و عضلات سرینی


بافت های رانی و سرینی، گزینه ی مناسبی برای افرادی است که سینه های کوچک یا متوسط دارند. برای بزرگ کردن، این بافت ها به همراه پروتز سینه یا بافت دیگر استفاده می شود. در تمامی این روش ها، جراح پلاستیک شما باید در زمینه ی میکروسرجری تخصص و مهارت داشته باشد. با این حال برخی از افراد بنا به دلایل قبلی، کاندید خوبی برای بازسازی با استفاده از بافت ران، نیستند.

بافت های خاص (فلپ های خاص)

بافت های خاص (فلپ های خاص)

بافت های گراسیلس، عضلات قسمت داخلی و بالایی ران هستند. در این روش، برای بازسازی سینه فلپی شامل پوست، چربی، عضله و رگ های خونی، از قسمت بالایی و داخلی ران برداشته می شود. فلپ های سرینی، از پوست و چربی باسن استفاده می کند. چون در این روش عضله ای استفاده نمی شود، این روش به عنوان ذخیره کننده ی عضله شناخته می شود. اکثر جراحان سعی می کنند تا جای بخیه را در چین بالای ران یا بالای باسن انجام دهند؛ اما اسکار در زمان پوشیدن لباس شنا، کمی پایین تر خواهد آمد و آشکار خواهد شد. این نوع فلپ، باعث می شود که قسمت داخلی ران، سفت تر شود، همانند آنچه که در لیفت قسمت داخلی ران اتفاق می افتد.

نکاتی درباره ی ریکاوری و نقاهت

بافت های رانی و سرینی، به دلیل محل های برش، در ناحیه ی اهدا کننده مشکلات بیشتری نسبت به فلپ های شکمی خواهند داشت. ممکن است پایین پا ورم کند، اما معمولاً به مرور زمان بهبود می یابد. در زمان استفاده از فلپ رانی یا سرینی برای بازسازی یک سینه، ممکن است به دلیل سفتی و لاغری یکی از ران ها، عدم تقارن ایجاد شود. همچنین حجم و سفتی بافت هایی که از باسن برداشته می شود، برای شکل گیری به صورت سینه، در مقایسه با بافت های شکمی یا داخل رانی، کمی نامناسب است.

آماده شدن برای بازسازی سینه


آماده شدن برای بازسازی سینه

در آماده شدن برای جراحی بازسازی سینه، از شما خواسته می شود که:

  • آزمایش بدهید یا معاینه شوید.
  • داروهای خاصی مصرف کنید تا داروهای مصرفی کنونی تان کنترل شود.
  • سیگار نکشید.
  • آسپرین، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی و داروهای گیاهی مصرف نکنید؛ زیرا خطر خونریزی را افزایش می دهند.

جراحی بازسازی سینه، معمولاً در بیمارستان انجام می شود و نیازمند مدت کوتاهی بستری شدن و بیهوشی عمومی است. برخی از اقدامات بعد از عمل، به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی با مسکن انجام خواهد شد. این تصمیمات، بر اساس عمل شما، ترجیحات شما و تشخیص پزشکتان خواهد بود.

روند بازسازی سینه


روند بازسازی سینه

روند بازسازی سینه شامل مراحل زیر است:

  1. بیهوشی: داروهایی برای راحتی شما حین عمل، استفاده می شود. این مورد شامل مسکن های تزریقی و بیهوشی است. پزشک مناسب ترین گزینه برای شما را توصیه خواهد کرد.
  2. در روش های فلپ، بافت های بدن خود فرد جا به جا می شود تا حجم سینه افزایش یابد. گاهی اوقات، برداشتن سینه یا پرتو درمانی، باعث می شود که برای حمایت و پوشاندن پروتز سینه، بافت ناکافی در دیواره سینه باشد. در چنین مواردی، بازسازی سینه، نیازمند فلپ یا متسع کننده (اکسپندر) است.
  • در فلپ TRAM از پوست، چربی و عضله ی ناحیه ی شکم فرد برای بازسازی سینه استفاده می شود. ممکن است فلپ به محل خونرسانی قبلی متصل بماند و از طریق دیواره ی سینه کشیده شود یا کاملاً جدا شود و به سینه منتقل شود.
  • شاید جراحتان از فلپ DIEP یا SIEA استفاده کند که در آن از عضلات شکم استفاده نمی شود و فقط پوست و چربی از شکم به سینه منتقل می شود. در صورتی که بافت کافی در پایین شکم نباشد، بخش های دیگری مانند باسن یا ران برای این کار انتخاب خواهد شد.
  • فلپ لاتیسموس دورسی از عضله، چربی و پوست کمر استفاده می کند و تا ناحیه ی ماستکتومی (برداشت بافت پستان) کشیده می شود و به بخش اهدا کننده متصل می ماند و منبع تغذیه ی خونی دستکاری نمی شود.
  • گاهی اوقات، فلپ می تواند سینه را کاملاً بازسازی کند؛ اما اغلب فلپ لاتیسموس، عضلات لازم برای حمایت و پوشش پروتز سینه را فراهم می کند.
  1. متسع کننده ی بافت (تیشو اکسپندر) باعث کشیدگی پوست برای پوشاندن پروتز سینه می شود: در زنانی که نیازی به پرتودرمانی سینه ندارند و می خواهند بخش اهدایی جدا نداشته باشند، بازسازی با استفاده از پروتز مناسب است. بازسازی با استفاده از متسع کننده ی بافت (تیشو اکسپندر)، ریکاوری سریع تر و دوران نقاهت کمتری نسبت به روش فلپ دارد؛ اما روش بازسازی طولانی تری است. معمولاً حدود 1-2 ماه بعد از جایگذاری اکسپندر، نیاز به چندبار مراجعه به پزشک دارد تا دستگاه از طریق دریچه ای خارجی، با سالین پر شود.
  2. جایگذاری پروتز سینه با جراحی، باعث حجم دهی به سینه می شود: پروتز سینه می تواند جایگزینی برای روش فلپ باشد. همچنین ممکن است جراحان از پروتز سینه به عنوان جانشینی موقت در طول درمان سرطان های سینه استفاده کنند؛ تا زمانی که برای روش های پیچیده تر بازسازی فلپ، آماده شوید. پروتزهای سالین و یا سیلیکونی برای بازسازی استفاده می شود.
  3. بازسازی نوک سینه و آرئولا (هاله ی دور نوک سینه)، روش های اصلاح سینه: برای زنانی که کاندید مناسبی برای ماستکتومی بدون برداشتن نوک سینه نیستند، بازسازی سینه با روش های مختلفی انجام می شود که نوک سینه و آرئولا را نیز بازسازی می کند. این روش های شامل جمع کردن پوست برای ایجاد شکلی شبیه به نوک سینه و تاتو است. تاتوی سه بعدی نوک سینه و آرئولا نیز می تواند به تنهایی برای ایجاد شکلی شبیه به نوک سینه استفاده شود.

ریکاوری بعد از جراحی بازسازی سینه


ریکاوری بعد از جراحی بازسازی سینه

بعد از جراحی بازسازی سینه، در هر دو روش فلپ یا پروتز، باید روی محل های برش، گاز یا پانسمان قرار گیرد. استفاده از باند کشی یا سوتین محافظتی باعث کاهش تورم و حمایت از سینه ی بازسازی شده، می شود. لوله ی باریکی موقتاً در زیر پوست گذاشته می شود تا خون و مایعات اضافی تخلیه شود. دستوراتی به شما داده می شود که عبارتند از: بعد از جراحی چگونه از محل جراحی مراقبت کنید، داروهای موضعی یا خوراکی که باید مصرف کنید تا بهبود سرعت یابد و خطر عفونت کاهش پیدا کند، علائمی در محل جراحی که باید به آن ها توجه داشته باشید، سلامت کلی تان و زمان مراجعه ی مجدد به جراح پلاستیکتان. حتماً از جراح پلاستیکتان بپرسید که در طول ریکاوری چه اتفاقاتی ممکن است رخ دهد.

  • بعد از پایان جراحی، کجا هستم؟
  • چه داروهایی بعد از جراحی برای من تجویز می شود؟
  • آیا بعد از جراحی پانسمان دارم؟ کی باید پانسمان برداشته شود؟
  • آیا زهکشی هم دارد؟ چه مدت؟
  • کی می توانم به حمام بروم؟
  • کی می توانم فعالیت های عادی و ورزش را شروع کنم؟
  • کی باید برای مراقبت های بعدی مراجعه کنم؟

روند بهبودی چندین هفته طول می کشد و تورم کم کم کاهش یافته و شکل سینه، نمایان می شود. از دستورات جراح پلاستیکتان پیروی کرده و طبق برنامه ی مشخص به وی مراجعه کنید.

نتایج نهایی بازسازی سینه، بعد از ماستکتومی، باعث کاهش تأثیرات جسمی و روانی ماستکتومی می شود. به مرور زمان، کمی حس پوست سینه باز می گردد و جاهای بخیه بهبود می یابد؛ گرچه آن ها هرگز به طور کامل رفع نخواهد شد. استثناهایی هم وجود دارد اما اکثر زنان عقیده دارند که این اسکارها در مقایسه با تغییرات مثبت ایجاد شده در زندگی و ظاهرشان، ناچیزند. بررسی دقیق سلامت سینه به وسیله ی خودآزمایی و روش های تشخیصی دیگر، برای سلامتتان ضروری است.

در صورت تنگی نفس، درد قفسه ی سینه یا ضربان قلب غیرعادی، فوراً به پزشک اطلاع دهید. در صورت بروز هر یک از این مشکلات، ممکن است به بستری شدن و درمان های دیگر نیاز داشته باشید. پزشکی و جراحی فقط وابسته به دانش و قابل پیش بینی نیست. اگرچه باید انتظار نتایج خوبی داشت اما هیچ تضمینی وجود ندارد. در برخی موارد، امکان رسیدن به نتایج دلخواه با یک عمل، وجود ندارد و ممکن است چندین عمل لازم باشد.

خطرات و عوارض جانبی بازسازی سینه


خطرات و عوارض جانبی بازسازی سینه

تصمیم برای انجام جراحی بازسازی سینه، امری شخصی است. باید ببینید که انتظاراتتان برآورده خواهد شد و خطرات و عوارض احتمالی آن را می پذیرید یا خیر. جراح پلاستیک شما یا دستیارانش، خطرات این جراحی را به طور کامل برای شما توضیح خواهند داد. از شما خواسته می شود تا رضایت نامه هایی را امضا کنید که نشان دهد که به خوبی از این عمل و عوارض و مشکلات آن اطلاع دارید. تصمیم انجام جراحی بازسازی سینه، احتمال بروز مجدد سرطان سینه ی شما را کاهش نمی دهد. خطرات احتمالی بازسازی سینه وجود دارد اما محدود به خونریزی، عفونت، روند بهبودی کند جای بخیه و خطرات بیهوشی نیست. باید بدانید که:

  • در جراحی فلپ، ممکن است قسمتی از فلپ یا کل آن از بین برود و یا نواحی اهدا کننده و گیرنده دچار بی حسی شود.
  • استفاده از پروتز با خطر سفت شدن سینه (انقباض کپسول) و پارگی پروتز همراه است.
  • نوعی سرطان مربوط به سیستم دفاعی بدن، لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مربوط به پروتز سینه رخ می دهد که مربوط به پروتز با سطح ناصاف به جای سطح صیقلی است.
  • پروتز سینه ممکن است علائم سیستمیکی ایجاد کننده که معمولاً به عنوان بیماری های پروتز سینه شناخته می شود و شامل خستگی، گیجی، درد عضلات یا مفاصل و جوش زدن است.
  • احتمال بروز مشکلات و عوارض در محصولات ماتریکس پوستی برون سلولی، بیشتر است.

پروتزهای سینه ی دارای تأییدیه ی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تحت آزمایشات فراوانی قرار می گیرند تا اطمینان حاصل شود که ایمن و مؤثر هستند. بسیاری از افرادی که پروتز سینه دارند، با مشکلی مواجه نمی شوند. با این حال، پروتز سینه با خطراتی همراه است که شامل لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مربوط به پروتز سینه و علائم سیستمیکی می باشد که معمولاً با عنوان بیماری های پروتز سینه شناخته می شود و برخی بیماران آن را مربوط به پروتز سینه ی خود می دانند و معمولاً عبارتند از خستگی، گیجی، درد عضلات یا مفاصل و جوش زدن.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟


چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت مشاهده ی موارد زیر فوراً به پزشک اطلاع دهید:

  • علائم عفونت مانند تب.
  • درد شدید یا دردی که با دارو بهبود نمی یابد.
  • خون یا ترشح مایعات (چرک) از محل بخیه.
  • تغییر رنگ سینه یا محل بخیه.

هزینه ی بازسازی سینه


هزینه ی بازسازی سینه

جراحی بازسازی سینه بعد از سرطان سینه، یک جراحی ترمیمی است و تحت پوشش بیمه است. با این حال، ممکن است بیمه فقط قسمتی از کل هزینه را بپردازد. حتماً از شرکت بیمه خودتان پیش از اقدام به جراحی سؤال کنید. هزینه ی جراحی بازسازی سینه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • دستمزد جراح
  • هزینه ی بیمارستان و تجهیزات جراحی
  • هزینه ی بیهوشی
  • داروهای تجویزی
  • لباس های بعد از عمل
  • آزمایشات و تصویر برداری های پزشکی

در زمان انتخاب جراح پلاستیک دارای تأییدیه برای بازسازی سینه، به خاطر داشته باشید که مهارت او و راحت بودن شما با او به اندازه ی هزینه ی نهایی جراحی مهم است.

سؤالات متداول


آیا جراحی بازسازی سینه جراحی سختی است؟

جراحی بازسازی سینه جراحی سختی است. فرد باید انتظار داشته باشد که بعد از جراحی بازسازی سینه با پروتز یا فلپ، چند روز در بیمارستان بماند. ممکن است فرد اقدامات دیگری علاوه بر جراحی لازم داشته باشد تا سینه اش کامل بازسازی شود. جراحی فلپ پوست زمان ریکاوری طولانی تری نسبت به بازسازی با استفاده از پروتز دارد.

آیا جراحی بازسازی سینه دردناک است؟

بلافاصله بعد از جراحی، احساس ضعف داشته باشید و 2-3 هفته بعد از عمل درد داشته باشید. ممکن است در ناحیه سینه احساس کشش داشته باشید. باید روز به روز بهتر و قوی تر شوید و ممکن است یک یا دو هفته داروی مسکن لازم داشته باشید.

جراحی بازسازی سینه چقدر طول می کشد؟

آماده شدن برای جراحی با بیهوشی، دو ساعت طول می کشد. بازسازی 1-6 ساعت طول می کشد. بعد از جراحی حدود 2-3 ساعت قبل از انتقال به بخش در اتاق ریکاوری می مانید.

آیا می توان از چربی شکم برای بازسازی سینه استفاده کرد؟

چربی اضافی در شکم را می توان برای بازسازی سینه استفاده کرد تا نتایج طبیعی تر شود. بسیاری از بیماران در این ناحیه به اندازه ی کافی چربی دارند تا برای عمل استفاده شود. با برداشتن چربی، با روشی مشابه ابدومینوپلاستی، شکم بیمار هم لاغر خواهد شد.

دوران نقاهت بعد از جراحی بازسازی سینه چقدر طول می کشد؟

اکثر زنان می توانند بعد از 6-8 هفته به زندگی عادی خود باز گردند. در صورتی که فقط از پروتز استفاده شود و از فلپ استفاده نشود، زمان ریکاوری کوتاه تر خواهد بود. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که: در برخی از انواع خاصی از جراحی های بازسازی، حس سینه مثل قبل نخواهد شد اما در برخی از روش های دیگر، ممکن است به مرور زمان کمی از حس سینه بازگردد.

بایدها و نبایدهای بعد از جراحی بازسازی سینه چیست؟

تا زمانی که به شما اجازه داده نشده، نباید دوش بگیرید یا به استخر و دریا بروید. به شکم نخوابید، که نه تنها دردناک است بلکه باعث تأثیرات منفی بر نتایج خواهد شد. از بلند کردن و حمل اجسام و کودک خودداری کنید.

چگونه بعد از جراحی بازسازی سینه موهایتان را بشویید؟

برای شست و شوی موهایتان از شامپوی همیشگی تان استفاده کنید. سرتان را کاملاً آب بکشید. برای شستن صورت و ناحیه ی تناسلی تان از صابون همیشگی تان استفاده کنید. بدنتان را با آب گرم کاملاً آب بکشید.

کی می توانم بعد از جراحی بازسازی سینه دوش بگیرم؟

می توانید 1-2 هفته بعد از بازسازی سینه، دوش بگیرید؛ اما حواستان باشد که پانسمانتان خیس نشود. اگر بی صبرانه منتظر حمام کردن هستید می توانید بالشتک مخصوص وان بخرید تا بالا تنه تان روی آب بماند.

بعد از جراحی بازسازی سینه چه لباسی بپوشم؟

در بسیاری از موارد باید لباس هایی بپوشید که پوشیدن و در آوردن آن ها آسان باشد. تیشرت و بلوز گشاد و هودی های زیپ دار بهترین گزینه ها هستند. بر اساس نحوه ی قرار دهی پروتزهای سینه، ممکن است برش هایی در بافت ها و عضلات زیر پوست وجود داشته باشد.

آیا ممکن است جراحی بازسازی سینه باعث بازگشت سرطان سینه شود؟

تحقیقات نشان داده که عمل بازسازی سینه باعث برگشت سرطان سینه نمی شود. اگر سرطان مجدداً باز گردد، سینه هایی که بازسازی شده اند، باعث ایجاد مشکل در تشخیص و درمان سرطان نخواهند شد.