انواع جراحی های لاغری: مزایا، معایب و خطرات احتمالی آنها

  1. خانه
  2. /
  3. لاغری
  4. /
  5. انواع جراحی های لاغری:...
فهرست مطالب

چاقی مفرط، بیماری مزمنی است و به شرایطی اطلاق می شود که تجمع شدید توده‌ی چربی در بدن فراتر از استاندارد‌های اسکلتی و فیزیکی بدن باشد. علائم این بیماری ساکت و خاموش، به مرور در یک دوره زمانی طولانی مدت آشکار می شود. چاقی مفرط، زنگ خطری برای سلامتی فرد است و باید تحت درمان قرار بگیرد. درمان با عمل جراحی لاغری زمانی برای فرد در نظر گرفته می شود که سایر روش‌های درمانی مرسوم اعم از اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی، ورزش و مصرف دارو، شکست خورده و برای وی کارساز نباشند. سه روش جراحی لاغری برای درمان چاقی وجود دارد. جراحی محدود کننده معده که با کوچکتر کردن معده، میل به غذا و مصرف آن را کم می کند. جراحی سوء جذب مواد غذایی که با کوتاه کردن دوازدهه (اثناعَشَر) یا تغییر محل اتصال دوازدهه به معده، مانع جذب کالری می شود و در نتیجه مقدار غذای هضم یا جذب شده را محدود می کند. جراحی نوع سوم نیز ترکیبی از دو گزینه‌ی قبلی است. تمامی این روش‌های درمانی و جراحی‌ها باید توسط پزشک مجرب و ماهر انجام گیرد تا احتمال بروز خطرات و عوارض جانبی ناشی از آنها، کاهش یابد.

رویکردها و روش های جراحی لاغری


رویکردها و روش های جراحی لاغری

جراحی‌ها به روش‌ها و طرق مختلف موجب کاهش وزن و لاغری می شوند. برخی از این جراحی‌ها تهاجمی و برخی دیگر نسبت به بقیه آنها کم تهاجمی‌تر هستند.

جراحی‌های محدود کننده معده

این روش جراحی با کوچک کردن اندازه معده و کاهش سرعت هضم عمل می کند. معده‌ی معمولی می تواند حدود ۳ پیمانه غذا را در خود جای دهد. پس از جراحی، معده در ابتدا تنها ۱ اونس (۲۸ گرم) غذا را می تواند نگهدارد،‌ اگرچه این مقدار بعدا ممکن است به ۵۷ یا ۸۵ گرم برسد. هرچه اندازه معده کوچکتر باشد، شما هم کمتر می توانید غذا بخورید. در نتیجه، هرچه کمتر غذا بخورید، لاغرتر شده و وزن بیشتری از دست می دهید.

جراحی‌های سوء جذب مواد غذایی/  محدود کننده

این روش نیز نحوه مصرف غذا را تغییر می دهد. در این جراحی نیز معده کوچکتر شده و همچنین بخشی از آن حذف یا دور زده می شود تا جذب کالری برای بدن دشوارتر شود. به دلیل عوارض جانبی این نوع جراحی،‌ امروزه پزشکان بسیار به ندرت جراحی‌های سوء جذب مواد غذایی، که به آنها جراحی بای پس روده نیز گفته می شود را انجام می دهند.

کاشت دستگاه الکتریکی

جدیدترین تکنیک در بین این سه روش جراحی، کاشت دستگاه الکتریکی است که با قطع کردن سیگنال‌های عصبی بین معده و مغز باعث کاهش وزن می شود.

انواع جراحی‌های لاغری


عمل جراحی گاستریک باندینگ یا حلقه‌گذاری قابل تنظیم معده

عمل جراحی گاستریک باندینگ یا حلقه‌گذاری قابل تنظیم معده

  • چیست: گاستریک باندینگ نوعی جراحی لاغری محدود کننده معده است.
  • چگونه کار می کند: در این جراحی لاغری، جراح از یک نوار قابل باد کردن برای تقسیم کردن معده به دو قسمت استفاده میکند که با این کار، معده را به یک کیسه فوقانی کوچکتر و یک بخش تحتانی بزرگتر تقسیم میکند. در این حالت، این دو بخش معده همچنان توسط یک کانال بسیار کوچک به هم متصل هستند اما این تقسیم بندی، سرعت تخلیه‌ی کیسه‌ی بالایی را کند میکند. اکثریت افراد در این حالت تنها با نصف پیمانه غذا سیر میشوند. همچنین در این حالت غذا باید نرم باشد و یا بخوبی جویده شود.
  • مزایا: این عمل جراحی نسبت به عمل بای پس معده و سایر عمل‌ها آسان‌تر و ایمن‌تر است. جای زخم ایجاد شده در این جراحی کوچکتر است، از این رو بهبودی از آن نیز سریعتر است و با جراحی برداشتن باند یا نوار، قابل برگشت است. همچنین این نوار در مطب پزشک قابل تنظیم است. جهت سفت کردن نوار و محدودیت بیشتر معده، پزشک محلول نمک بیشتری را به باند تزریق می کند. جهت شل کردن نوار نیز مایع تزریق شده بوسیله سوزن از نوار خارج می شود.
  • معایب: معمولا افرادی که گاستریک باندینگ معده انجام می دهند، نسبت به افرادی که سایر جراحی‌های لاغری را انجام میدهند کاهش وزن و لاغری کمتری دارند. همچنین ممکن است این افراد در طی سال‌ها وزن نیز اضافه کنند.
  • خطرات: یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی جراحی گاستریک باندینگ، استفراغ در پی غذا خوردن بیش از حد سریع است. از عوارض مربوط به خود نوار یا باند نیز میتوان به خارج شدن یا شل شدن نوار اشاره کرد. که در چنین حالتی فرد به جراحی دیگری نیاز خواهد داشت. مانند هر جراحی دیگری، خطر عفونت در این روش نیز وجود دارد. اگرچه چنین مواردی بسیار به ندرت رخ می دهند اما برخی از عوارض جانبی این جراحی می توانند کشنده باشند.

جراحی اسلیو گاسترکتومی معده

جراحی اسلیو گاسترکتومی معده

  • چیست: این جراحی نیز جزو جراحی‌های محدود کننده‌ی معده است که در آن، جراح تقریبا ۷۵ درصد معده را برمی دارد. آنچه از معده باقی می ماند بخش تیوپی مانند باریکی است که به روده‌ها متصل می شود.
  • مزایا: برای افرادی که چاقی مفرط دارند و یا بیمار هستند، سایر جراحی‌های لاغری ممکن است خطرناک باشد. جراحی اسلیو گاسترکتومی معده یک عمل جراحی ساده‌تر است که با خطرات کمتری امکان کاهش وزن و لاغری را فراهم می کند. در صورت نیاز، بعد از اینکه فرد لاغرتر شود و سلامتی خود را بدست بیاورد (معمولا بعد از ۱۲ الی ۱۸ ماه)، میتواند عمل جراحی دیگری مانند جراحی بای پس معده نیز انجام دهد. از آنجایی که در این جراحی روده‌ها تحت تاثیر قرار نمیگیرند پس تغییری نیز در نحوه جذب غذا صورت نمیگیرد و در نتیجه فرد با احتمال کمبود مواد مغذی در بدن خود مواجه نمی شود.
  • معایب: بر خلاف جراحی گاستریک باندینگ یا حلقه‌گذاری قابل تنظیم معده ، جراحی اسلیو گاسترکتومی معده برگشت ناپذیر است.
  • خطرات: خطرات شایع این جراحی عبارتند از عفونت، نشتی معده بعد از عمل اسلیو و لخته شدن خون.

جراحی بای پس معده به روش Roux-en-Y

جراحی بای پس معده به روش Roux-en-Y

  • چیست: جراحی بای پس معده، هر دو رویکرد محدود کنندگی معده و سوء جذب مواد غذایی را شامل می شود. در این عمل، جراح معده را به دو قسمت تقسیم می کند و قسمت بالایی معده را از قسمت تحتانی می بندد. سپس، قسمت فوقانی معده را مستقیماً به بخش تحتانی روده کوچک متصل می کند. این روش اساسا برای ایجاد میانبری برای غذا و دور زدن بخشی از معده و روده کوچک انجام میشود. دور زدن این قسمت‌های دستگاه گوارش به این معناست که بدن کالری کمتری جذب میکند.
  • مزایا: در این روش، کاهش وزن و لاغری سریعتر و بیشتر است که حدود ۵۰ درصد این کاهش وزن در ۶ ماهه‌ی ابتدایی بعد از جراحی اتفاق میفتد و تا ۲ سال بعد از جراحی نیز میتواند ادامه داشته باشد. به دلیل روند سریع کاهش وزن، سایر بیماری‌های ناشی از چاقی اعم از دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا، آرتروز، وقفهٔ تنفسی در خواب یا آپنه خواب و سوزش معده نیز به سرعت بهبود میابند. جراحی بای پس معده همچنین نتایج بلند مدت مطلوبی بهمراه دارد. تحقیقات نشان میدهند که اکثریت افراد با این روش، لاغری و کاهش وزن خود را به مدت ۱۰ سال یا حتی بیشتر نیز حفظ می کنند.
  • معایب: بدن مانند گذشته مواد غذایی را جذب نخواهد کرد و این امر شما را در معرض خطر عدم دریافت مواد مغذی مورد نیاز قرار میدهد. از این رو، فقدان کلسیم و آهن می تواند منجر به ابتلای به پوکی استخوان و کم خونی شود. به همین دلیل شما به دقت مراقب رژیم غذایی خود باشید و تا آخر عمر از مکمل‌های غذایی استفاده کنید. سندرم دامپینگ نیز یکی دیگر از خطرات عمل بای پس معده است که در آن مواد غذایی قبل از هضم صحیح و کامل، بسرعت از معده به روده منتقل میشود. تقریبا ۸۵ درصد از افرادی که عمل بای پس معده انجام میدهند، تا حدودی دچار سندرم دامپینگ میشوند. علائم این حالت نیز شامل حالت تهوع، نفخ، درد، تعریق، ضعف و اسهال میشود. دامپینگ غالبا با مصرف مواد غذایی شیرین یا پر کربوهیدرات ایجاد میشود و به همین دلیل رعایت چنین مواردی در ژریم غذایی میتواند به میزان زیادی از بروز آن جلوگیری کند. بر خلاف جراحی گاستریک باندینگ یا حلقه‌گذاری قابل تنظیم معده، عمل بای پس معده عملی برگشت ناپذیر محسوب میشود که در موارد بسیار نادری معکوس شده یا برگشت پذیر بوده است.
  • خطرات: جراحی بای پس معده پیچیده‌تر، و به همین دلیل خطرناک‌تر است. همانند سایر جراحی‌ها، خطر عفونت و لخته شدن خون در این جراحی نیز وجود دارد. عمل بای پس معده، احتمال فتق یا هرنی را نیز افزایش میدهد که ممکن است برای رفع آن به جراحی دیگری نیاز باشد. همچنین در این عمل به دلیل کاهش وزن سریع، ممکن است دچار سنگ کیسه صفرا نیز بشوید.

بلوک کردن عصب واگال یا vBloc

بلوک کردن عصب واگال یا vBloc

  • چیست: در این روش، یک دستگاه ضربان ساز کاشته می شود که تکانه‌های الکتریکی منظمی را به عصب واگال ارسال میکند تا این پیغام را به مغز بدهد که معده پر است. عصب واگال از معده به مغز امتداد دارند. این دستگاه بلوک کننده در زیر قفسه سینه کاشته می شود و به وسیله‌ی یک کنترل قابل تنطیم در خارج از بدن کار می کند.
  • مزایا: کاشت این دستگاه کم تهاجمی‌ترین جراحی لاغری محسوب میشود و این جراحی با بیهوشی کامل بیمار در طی تنها یک ساعتو نیم زمان انجام می شود.
  • معایب: اگر باتری دستگاه کاملا خالی شود، پزشک باید باتری جدید تعبیه کند. عوارض جانبی کاشت این دستگاه شامل حالت تهوع خفیف، استفراغ، سوزن سر دل، اختلال در بلع، عاروق زدن و درد قفسه سینه میباشد.
  • خطرات: عفونت، درد محل کاشت دستگاه، یا سایر عوارض جانبی مرتبط با جراحی. در این روش بروز عوارض جانبی جدی نرخ پایینی دارند.

بای پس معده به روش انحراف بیلیو پانکراتیک

بای پس معده به روش انحراف بیلیو پانکراتیک

  • چیست: این جراحی نسخه‌ی پیچید‌ه‌تر عمل بای پس معده است که در آن جراح تا ۷۰ درصد معده را برمیدارد و قسمت بیشتری از روده کوچک را با انحراف بیلیو پانکراتیک دور میزند که به آن دیودنال سوییچ یا سوییچ اثنی عشر می گویند. این روش تا حدودی پیچیده‌تر از گاستریک بای پس معده است که طی آن بخش کوچکتری از معده حذف می شود و بخش کوچکتری از روده نیز بدون سوییچ اثنی عشر دور زده میشود. همچنین، جراحی بای پس معده به روش انحراف بیلیو پانکراتیک باعث میشود که احتمال بروز سندرم دامپینگ و سوء جذب مواد مغذی کاهش یابد.
  • مزایا: انحراف بیلیو پانکراتیک نسبت به بای پس معده، منجر به کاهش وزن بیشتر و سریعتری می شود. با اینکه در این جراحی نیز قسمت عمده‌ای از معده برداشته میشود اما آنچه باقی میماند،‌ بزرگتر از کیسه‌هایی است که در طی بای پس معده یا باندینگ ایجاد می شوند. به همین ممکن است بتوانید با این جراحی نسبت به افرادی که سایر جراحی‌ها را انجام میدهند، غذای بیشتری بخورید.
  • معایب: انحراف بیلیو پانکراتیک نسبت به بای پس معده کمتر رایج است. یکی از دلایا این امر نیز این است که خطر عدم دریافت مواد مغذی در این روش بیشتر است. از طرفی، این روش نیز سایر خطرات بای پس معده اعم از سندرم دامپینگ را نیز بهمراه دارد. انحراف بیلیوپانکراتیک یا سوئیچ اثنی عشر احتمال بروز برخی از این خطرات را کاهش می دهد.
  • خطرات: این جراحی یکی از پیچیده‌ترین و خطرناک‌ترین جراحی‌های لاغری است. همانند عمل بای پس معده، در این جراحی نیز احتمال فتق یا هرنی بالاست که برای اصلاح آن به جراحی دیگری نیاز خواهد بود. اما در مواردی که جراح از روش‌های کم تهاجمی‌تری مانند لاپاراسکوپی استفاده کند، خطر بروز چنین مواردی کاهش می یابد.

بالون گذاری معده / قرار دادن بالون داخل معده

بالون گذاری معده / قرار دادن بالون داخل معده

  • چیست: بالون گذاری معده یکی از جراحی‌های لاغری محدود کننده‌ی معده است که طی آن یک کیسهٔ سیلیکونی و نرم (بالون معده)، از راه دهان در معده قرار داده می شود. پس از قرار گرفتن بالون در محل، این بالون با محلول نمکی پر می شود تا با پر کردن فضای معده، حس سیری ایجاد کرده و در نتیجه احساس گرسنگی را رفع کند. بالون گذاری معده برای افرادی که سایر جراحی‌های معده برای لاغری را انجام داده یا به بیماری‌های روده و نارسایی کبد مبتلا هستند، مناسب نیست.
  • مزایا: این روش شامل هیچگونه جراحی نمی شود و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد. بالون گذاشته شده در معده موقتی است و ۶ ماه در آن باقی خواهد ماند. معمولا فرد با این روش میتواند ۱۰ درصد از وزنش را در طول این ۶ ماه کاهش دهد.
  • معایب: معده درد، حالت تهوع و استفراغ احتمالی چند روز پس از قرار دادن بالون، جزو معایب این روش هستند.
  • خطرات: پنج مورد مرگ در اثر بالون گذاری معده گزارش شده است که می توانند در پی سوراخ شدن معده یا مری و یا انسداد روده رخ داده باشند. همچنین گزارش‌های متعددی از تورم بالون با هوا یا مایعات، و پانکراتیت حاد یا التهاب حاد پانکراس در پی فشار آوردن بالون به اندام‌های مجاور دریافت شده است.

دستگاه “اسپایر اسیست” (AspireAssist)

دستگاه "اسپایر اسیست" (AspireAssist)

  • چیست: دستگاه اسپایر اسیست رویکردی محدود کننده و سوءجذب مواد غذایی برای لاغری دارد. این دستگاه شامل پمپ مکش و لوله ای است که از طریق یک برش شکمی طی عمل جراحی، به معده بیمار متصل می شود. از طرفی پورت دایره ای شکل بر روی شکم فرد قرار گرفته و محتویات معده را از لوله به دستگاه هدایت می کند. حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بعد از غذا خوردن، فرد لوله را به یک دستگاه تخلیه خارجی متصل می کند تا مواد غذایی به داخل دستگاه تخلیه شوند. استفاده از این دستگاه، حدود 30 درصد از کالری دریافتی را کم می کند.
  •  مزایا: طی مطالعات انجام شده، افرادی که از این دستگاه استفاده کرده‌اند موفق شده‌اند که ۱۲ دردصد از وزن خود را کاهش دهند. این در حالی است که افرادی که ورزش کردن را با رعایت رژیم غذایی ترکیب کرده‌اند، تنها ۳.۶ درصد از وزن را کاهش داده‌اند. مطالعه‌ی دیگری نیز نشان داد که افرادی که از این دستگاه استفاده کرده‌اند نیمی از اضافه وزن خود را طی یک سال از دست داده‌اند. قرار دادن لوله‌ی دستگاه در معده را میتوان بصورت سریع و تحت بیهوشی سبک انجام داد.
  • معایب: با توجه به کاهش وزن بیمار، لوله و دیسک دستگاه باید طوری تنظیم شوند که سر جای خود باقی بمانند. مراجعه مکرر به پزشک برای نظارت بر وضعیت دستگاه و ارائه مشاوره، ضروری است. پس از مدت معینی نیز لوله تخلیه باید تعویض شود. عوارض جانبی استفاده از این دستگاه نیز شامل سوء هاضمه، حالت تهوع، استفراغ، یبوست و اسهال می شود.
  • خطرات: قرار دادن لوله با جراحی می تواند باعث گلودرد، نفخ، خونریزی، عفونت، حالت تهوع، ذات الریه شود و می تواند معده یا روده را سوراخ کند. بیمار ممکن است احساس ناراحتی، درد، سوزش، سفت شدن یا التهاب پوست اطراف محل قرارگیری لوله را نیز داشته باشد.

لیپوساکشن

لیپوساکشن

  • چیست: لیپوساکشن یک روش جراحی زیبایی است که با از بین بردن چربی های اضافه سبب تغییر شکل مناطق خاصی از بدن می شود. بیماران در برخی موارد می توانند انتظار داشته باشند که ۵۰ الی ۷۰ درصد چربی ناحیه‌ی تحت درمان حذف شود. لیپوساکشن ۳ مرحله دارد که عبارتند از، جداسازی، آسپیراسیون (بیرون کشیدن چربی) و یکنواخت سازی چربی. طی این روش، جراح سلول‌های چربی را از بافت پوست توسط یک لوله نازک به نام کانولا، جدا می کند و سپس آنها را با مایع آسپیره (ذوب) می کند. در فاز اینفیلتراسیون، فضای ناحیه برای دسترسی بهتر جراح افزایش پیدا میکند و پزشک دارویی بنام اپی نفرین تزریق میکند تا رگ‌های خونی باریک شوند و احتمال خونریزی کمتر شود. پس از برداشت چربی، جراح سلول‌های چربی باقی مانده در ناحیه را بطور مساوی توزیع میکند تا ناحیه تحت درمان ظاهری صاف و طبیعی داشته باشد. در این روش نتایج طبیعی‌تر و قابل پیش بینی‌تر هستند. مدت زمان لازم برای بهبودی نیز به تکنیک لیپوساکشن و ترکیب شدن آن با روش دیگر بستگی دارد. زمانی که تنها لیپوساکشن انجام شده باشد و با روش دیگری ترکیب نشده باشد، می توان گفت که این روش یک روش سرپایی است.
  • مزایا: لیپوساکشن یک راه حل دائمی برای رهایی از چربی‌های سرسخت است. منجر به فرم بدنی زیباتری میشود. در مقایسه با سایر روش‌های کانتورینگ و زاویه‌سازی بدن که از برش‌های بزرگتری در آنها استفاده میشود، لیپوساکشن نسبتا کم تهاجمی‌تر است و در آن از برش‌های کوچکتری نیز استفاده می شود که جای زخم کوچکتری نیز برجای می گذارند. بطور کلی این روش سریعتر و کم خطرتر است.
  • معایب: لیپوساکشن چندین عیب نیز دارد. یکی از آنها بی نظمی کانتورینگ است که در آن پوست بدلیل حذف ناهموار چربی، التیام نامناسب، کمبود خاصیت ارتجاعی پوست و ایجاد برآمدگی، مواج یا پژمرده به نظر میرسد. تجمع مایعات در ناحیه تحت درمان، آمبولی چربی، مشکلات کلیوی و قلبی و مسمومیت با لیدوکائین نیز جزو سایر معایب این روش هستند.
  • خطرات: لیپوساکشن روش ایمن‌تری است. بویژه اینکه اگر شما به یک جراح پلاستیک مجرب و معتبر مراجعه کنید، خطرات ناشی از این روش تا حد زیادی کاهش خواهد یافت. برخی از خطرات نادر مرتبط با لیپوساکشن عبارتند از: عفونت، تغییر رنگ پوست یا تغییر در احساس پوست، کبودی و تورم یا بهبود ضعیف زخم.

ابدومینوپلاستی

ابدومینوپلاستی

  • چیست: ابدومینوپلاستی نیز روشی است که شل شدگی پوست و ﺩﻳﺎﺳﺘﺎﺯ ﺷﻜﻤﻲ را رفع می کند. دیاستاز شکمی پس از زایمان اتفاق می افتد و شرایطی است که عضلات شکم نمی توانند به شکل طبیعی خود برگردند. در ابدومینوپلاستی از برشی بروی شکم استفاده می شود که اندازه‌ی این برش به میزان شلی پوست و کیفیت پوست و بافت عضلانی ناحیه بستگی دارد. طی این روش اساسا پوست سراسر شکم بیمار کشیده می شود، پوست و چربی اضافی برداشته می شود، در صورت لزوم دیاستاز شکمی ترمیم میشود و سپس محل برش بخیه زده می شود. نهایتا بیمار شکمی صاف و پوستی کشیده خواهد داشت. مدت زمان مورد نیاز برای بهبودی نیز به اندازه‌ی برش و نوع مراقبت بیمار بستگی دارد.
  • مزایا: ابدومینوپلاستی شل شدگی پوست را رفع میکند، عضلات شکم را تقویت میکند و انعطاف پذیری کلی پوست را افزایش میدهد. ابدومینوپلاستی احتمال بروز سایر عارضه‌ها را نیز کاهش میدهد، از هرنی یا فتق جلوگیری می کند، میزان کنترل بر عملکردهای بدن را بهبود می بخشد و بی اختیاری در ادرار استرسی را نیز تسکین می دهد.
  • معایب: شما بعد از این روش جای زخم نسبتا بزرگی در زیر شکم خود خواهید داشت. این روش جایگزینی برای جراحی‌های لاغری نیست. عوارض جانبی محتمل است و دوره نقاهت طولانی دارد. حفظ نتایج بدون انجام مراقب‌های لازم دشوار است.
  • خطرات: از جمله خطرات متعدد ابدومینوپلاستی می توان به تجمع مایع در زیر پوست،‌ بهبود ضعیف زخم، اسکار غیرمنتظره، آسیب بافتی و تغییر در احساس پوست اشاره کرد.

لیپوساکشن لیپوماتیک

لیپوساکشن لیپوماتیک

  • چیست: دستگاه مورد استفاده در لیپوساکشن لیپوماتیک مورد تایید سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) است که امکان لیپوساکشن و برداشت حجم بالایی از چربی بطور ایمن و موثر در تمامی نواحی بدن را فراهم می کند. در لیپوساکشن لیپوماتیک، سلول‌های چربی ابتدا با حرکات ارتعاشی کانولا تجزیه می شوند و سپس به آٰرامی از بدن تخلیه می شوند.
  • مزایا: سیستم ایمنی کارآمد این دستگاه موجب میشود که در صورت برخورد به نواحی غیر چربی، دستگاه متوقف شود. کبودی و آسیب کمتر، ظاهر صاف و طبیعی‌تر پوست، رویه‌ای ملایم برای بیمار و کمتر خسته کننده برای جراح، مدت زمان کوتاه عمل، درد کمتر و دوره نقاهت کوتاه‌تر نیز جزو مزایای این روش محسوب می شوند.
  • معایب: تورم ۲ الی ۳ روز ادامه خواهد داشت. بی نظمی‌های کانتورینگ (شیارها، چین و چروک ها و فرورفتگی ها) نیز ممکن است تا قبل از بهبودی برای مدتی قابل دیدن یا لمس کردن باشند. ممکن است در ابتدا باعث تغییر رنگ ناحیه و عدم تقارن در نواحی تحت درمان شود که به تدریج برطرف می شوند. پوست شل شده و افتاده‌ی افراد مسن با لیپوماتیک سازگاری چندانی ندارد. عفونت پوست نیز جزو موارد نادر است اما احتمال وقوع آن پس از عمل وجود دارد. همچنین خطر ایجاد جای زخم و آمبولی ریه در صورت ورود چربی به داخل رگ‌های خونی وجود دارد. اگرچنانچه بیمار به برخی از داروهایی که حین این روش استفاده میشوند حساسیت داشته باشد، ممکن است واکنش آلرژیک نسبت به آنها نشان دهد. حرکت کانولا نیز بدلیل اصطکاک میتواند باعث سوختگی پوست یا عصب‌ها شود.
  • خطرات: شایع ترین عوارض بالقوه لیپوساکشن لیپوماتیک عبارتند از: کبودی، عفونت، حداقل خونریزی، بی حسی، سوختگی پوست و تورم.

نکته


تمامی روش‌های فوق الذکر، تایید شده هستند و گزینه‌های عالی برای لاغری و دستیابی به وزن سالم و نتایج طولانی مدت میباشند. تمامی جراحی‌ها خطرات مختص خود را دارند اما تا زمانی که این جراحی‌ها در مراکز معتبر و توسط جراحان مجرب انجام شوند، ایمن بوده و احتمال بروز خطرات و عوارض جانبی ناشی از آنها کمتر خواهد بود. موفقیت آمیز بودن جراهی لاغری شما نیز نیازمند یک رویکرد مناسب از سوی تیم پزشکی است که شامل جراح، متخصص تغذیه، روانشناس، پرستار و سایر متخصصان میشود که در هر مرحله از این راه همراه شما خواهند بود. اگر بیمار نیز بعد از عمل، تغذیه‌ی سالم، فعالیت بدنی و ورزش منظم، مراجعه مداوم به پزشک و پیروی از دستورالعمل‌ها را در پیش بگیرد، به نتایج بهتری دست خواهد یافت.

سوالات متداول


بهترین روش جراحی برای لاغری کدام است؟

به نظر می‌رسد که عمل بای پس معده برای کاهش وزن و لاغری مؤثرتر است. جراحی بای پس معده به طور متوسط ​​31 درصد از وزن کل بدن را در سال اول و ۲۵ درصد از کل وزن بدن را پس از پنج سال کاهش می دهد.

آیا جراحی برای بیشتر لاغر شدن وجود دارد؟

جراحی اسلیو گاسترکتومی معده رایج‌ترین روش برای لاغری است. در این جراحی بخشی از معده برداشته می شود که در پی آن معده بسیار کوچک می شود.

جدیدترین جراحی لاغری کدام جراحی است؟

عمل پلیکاسیون معده یا آندوسکوپی گاستروپلاستی آستین نوع جدیدی از روش‌های کم تهاجمی برای لاغری است. در این روش، یک دستگاه بخیه از گلو وارد معده می شود و بخیه‌هایی را در معده شما قرار می دهد تا آن را کوچکتر کند.

ایمن ترین جراحی لاغری کدام جراحی است؟

عمل جراحی گاستریک باندینگ یا حلقه‌گذاری قابل تنظیم معده ایمن‌ترین جراحی لاغری است. با این حال کاهش وزن ناشی از این جراحی نسبت به سایر روش‌ها کمتر است. همچنین افرادی که این جراحی را انجام میدهند در دراز مدت ممکن است وزن اضافه کنند.

چه زمانی باید برای جراحی لاغری اقدام کرد؟

اگر شاخص توده‌ی بدنی شما ۳۵ الی ۴۰ یا بالاتر باشد و چاقی باعث شده باشد که به فشار خون بالا، دیابت یا آپنه خواب دچار شده باشید، باید جراحی لاغری را در نظر بگیرید.

چقدر سریع می توانم جراحی چاقی انجام دهم؟

اکثر بیماران طی ۹۰ روز / ۱۲ هفته (با مراجعه متوالی به مطب در تمام طول مدت) اگرچنانچه الزام خاصی برای کاهش وزن در این مدت نداشته باشند، میتوانند برای دریافت جراحی لاغری تایید شوند. اما باز هم این مدت زمان قطعی نیست.

آیا جراحی لاغری دردناک است؟

ممکن است در محل برش ایجاد شده یا فقط بخاطر نحوه قرارگیری بدنتان حین جراحی دردی حسی کنید. برخی از بیماران در اثر گاز مورد استفاده برای بیهوشی حین جراحی، گردن درد و شانه درد را تجربه میکنند. اگر درد شما به قدری باشد که شما را از فعالیت‌های روزمره باز بدارد، به پزشک خود مراجعه کنید.

قبل از عمل اسلیو معده چقدر باید وزن کم کرد؟

برخی از بیماران باید قبل از این جراحی، ۱۰ درصد از وزن خود را کاهش دهند. برای برخی دیگر نیز کاهش ۷ الی ۹ کیلوگرمی وزن کافی است تا از خطرات و عوارض جلوگیری شود. همچنین پیروی از رژیم غذایی مناسب و دستورالعمل‌های جراح نیز بسیار حائز اهمیت است.

چه تست و آزمایش‌هایی قبل از جراحی لاغری انجام می شود؟

شمارش کامل خون، آزمایش ادرار، پانل شیمی و سونوگرافی کیسه صفرا از جمله آزمایش‌هایی هستند که برای جراحی لاغری انجام می شوند.