بیماری شایع کبد چرب (استئاتوز) در واقع تجمع چربی اضافی در سلولهای کبد است. داشتن کبد چرب شما را در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا و سرطان کبد قرار میدهد. بنابراین باید از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید. اولین قدم برای این کار تغییر رژیم غذایی و کاهش وزن است. اما کاهش وزن به روشهای رایج مانند رژیم غذایی و ورزش میتواند برای افراد مبتلا به کبد چرب مشکل باشد، بنابراین آنها میتوانند از انجام برخی روشهای دیگر مانند جراحیهای کاهش وزن کمک بگیرند.
در این مقاله جراحیهای لاغری برای افراد مبتلا به کبد چرب را بررسی کرده سپس بهترین روشهای لاغری برای این افراد را معرفی میکنیم.
جراحیهای لاغری برای افراد با کبد چرب
یک مطالعه بالینی نشان میدهد در آینده که خطر ابتلا به عوارض بیماریهای کبدی و بیماریهای جدی قلبی عروقی برای بیماران مبتلا به چاقی و بیمار کبد چرب پیشرفته که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفتهاند در مقایسه با بیمارانی که جراحی نکردهاند به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
در دهههای گذشته روشهای مختلفی برای جراحی لاغری شناخته شده است. دو نوع جراحی لاغری که اغلب انجام میشود عبارتند از: بای پس معده و اسلیو معده.
با این حال مانند هر روش جراحی بزرگ دیگری جراحی لاغری خطرات احتمالی کوتاه مدت و بلند مدتی برای سلامتی دارد.
خطرات مرتبط با جراحی میتواند شامل موارد زیر باشد:
- خونریزی بیش از حد
- عفونت
- واکنش های نامطلوب به بیهوشی
- لخته شدن خون
- مشکلات ریوی یا تنفسی
- سوراخ شدن دستگاه گوارش
- در برخی موارد نادر مرگ
خطرات و عوارض طولانی مدت جراحی لاغری بسته به نوع جراحی متفاوت است و میتواند شامل موارد زیر باشد:
- انسداد روده
- سندرم دامپینگ که منجر به اسهال، گرگرفتگی، سبکی سر، حالت تهوع یا استفراغ میشود.
- سنگ کیسه صفرا
- فتق
- قند خون پایین که هیپوگلیسمی نامیده میشود.
- سوء تغذیه
- زخم
- استفراغ
- رفلکس اسید
- نیاز به تکرار جراحی یا امتحان یک روش جدید
- در برخی موارد نادر مرگ
افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند عموماً از اضافه وزن و چربی اضافه دور شکم رنج میبرند. اما همانطور که گفته شد جراحیهای لاغری با خطرات و عوارض جانبی زیادی همراه هستند. به همین دلیل افراد مبتلا به کبد چرب میتوانند برای جلوگیری از پیشرفت کبد چرب از روشهای لاغری موضعی مانند لیپوساکشن استفاده کنند.
لیپوساکشن در افراد مبتلا به کبد چرب
لیپوساکشن یک جراحی تهاجمی است که بافت چربی را از طریق یک کانول به بیرون میکشد. این فرایند میتواند به بیمار کمک کند تا حداکثر 8 لیتر چربی از دست بدهد.
اگر کبد چرب دارید میتوانید لیپوساکشن انجام دهید. در واقع لیپوساکشن به کاهش حجم زیادی از چربی بدن کمک میکند. کبد چرب به خودی خود مانعی برای جراحی نیست تا زمانی که آنزیمهای کلی بدن و سایر شرایط سلامت شما برای بیهوشی عمومی مناسب باشد.
تکنیکهای مختلفی برای انجام لیپوساکشن وجود دارند و تنها گزینه شما لیپوساکشن سنتی نیست. لیپوساکشن با لیزر، لیپوساکشن تامسنت و لیپوساکشن اولتراسوند نمونههایی از جدیدترین تکنولوژیهای لیپوساکشن هستند که اثربخشی بیشتر و دوره نقاهت کمتری دارند.
روشهای غیر تهاجمی لاغری برای افراد مبتلا به دیابت
روشهای تهاجمی ممکن است برای همه مناسب نباشند از این رو، روش های غیرتهاجمی لاغری نیز وجود دارند که میتوانند بدون هرگونه نگرانی و دوران نقاهت چربیهای مضر را از بین ببرند.
لیزر لیپولیز برای بیماران مبتلا به کبد چرب
لیزر لیپولیز روشی است که در آن پرتوهای لیزر چربی زیر پوست را ذوب میکنند و بعد از چند هفته بدن سلولهای چربی را دفع میکند. لیزر به کبد یا هر یک اندامهای داخلی شما آسیب نمیرساند. بنابراین یک روش بیخطر است و هیچ اثر منفی روی کبد ندارد.
لیزر لیپولیز روند لاغری را سرعت میبخشد و سلولهای واقعی را برای همیشه از بین میبرد. بنابراین در جلسات لیپولیز مقدار قابل توجهی چربی از بین میرود.
میزان کاهش چربی بستگی به تعداد جلسات درمانی دارد. در هر جلسه 25 درصد از سلولهای چربی در ناحیه تحت درمان از بین میروند و میزان کاهش وزن به شرایط هر فرد بستگی دارد. به طور کلی کاهش وزن به بیمار کمک میکند تا یک رژیم غذایی و شرایط متعادل را حفظ کند.
کرایولیپولیز برای مبتلایان به کبد چرب
کرایولیپولیز روشی غیر تهاجمی برای کاهش چربی است که به طور قابل توجهی چربی زیر پوست را بدون آسیب به بافت های مجاور کاهش میدهد. این یک روش جدید کاهش چربی غیر تهاجمی از طریق آپوپتوز با اثر خنک کنندگی است.
آپوپتوز با آزادسازی اسیدهای چرب آزاد و آدیپوسیتوکینها در نظر گرفته شده است که در پاتوژنز بیماری کبد چرب غیر الکلی تاثیر دارد. بنابراین میخواهیم مطمئن باشیم که کرایولیپولیز بر آزمایشات عملکرد کبد انسان تأثیر نمیگذارد. با این حال نباید نگران باشید چون کرایولیپولیز زمانی که برای کاهش چربی زیر پوست استفاده میشود با تغییر در لیپیدهای سرم یا وضعیت کبد همراه نیست.
سخن آخر
تمامی روشها و جراحیایی که در این مقاله ذکر شدهاند میتوانند به عنوان یک عامل موثر در کاهش وزن به افراد مبتلا به کبد چرب کمک نمایند. این افراد اغلب از چاقی، به خصوص در ناحیه دور شکم رنج میبرند. از این رو روشهای مختلف لاغری میتوانند به کاهش تجمع چربیهای موضعی در دور شکم کمک نماید. از دست رفتن چربیهای ناخوشایند میتواند باعث ایجاد انگیزه برای ادامه دادن یا از سر گرفتن رژیم غذایی و ورزش مدام شود، از این رو توصیه میشود که افراد مبتلا به کبد چرب جهت تسریع فرآیند بهبودی خود لیزر لیپولیز، کرایولیپولیز، لیپوساکشن و … انجام دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو جلسه مشاوره خود با شماره تلفنهای ما در تماس باشید.
سوالات پرتکرار
آیا جراحی لیپوساکشن به کبد آسیب میرساند؟
سوراخ شدن کبد یک عارضه نادر در عمل لیپوساکشن است. در بیمارانی که بعد از لیپوساکشن درد شکم را تجربه میکنند باید مطالعات تصویربرداری برای شناسایی و مشخص کردن آسیب اندام انجام شود.
چگونه میتوان کبد چرب را درمان کرد؟
به طور کلی موارد زیر به بهبود کبد چرب کمک میکنند:
- کاهش وزن ایمن
- تری گلیسیرید را از طریق رژیم غذایی، دارو یا هر دو کاهش دهید.
- از مصرف نوشیدنیهای الکلی خودداری کنید.
- اگر دیابت دارید آن را کنترل کنید.
- رژیم غذایی متعادل و سالمی داشته باشید.
- فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
آیا جراحیهای لاغری برای بهبود کبد چرب موثر هستند؟
اگر کبد چرب غیر الکلی دارید جراحیهای کاهش وزن میواند به شما در کاهش عوارض کمک کند.
کسانی که که کبد چرب دارند باید از چه غذاهایی استفاده کنند؟
سیب زمینی سرخ کرده و همبرگر غذاهای نامناسبی برای حفظ سلامت کبد هستند. مصرف غذاهای سرشار از چربی اشباع شده باعث بدتر شدن وضعیت کبد شما میشود. این وضعیت با گذشت زمان ممکن است منجر به التهاب و در نتیجه زخم کبد یا سیروز شود.