پروتز سینه سیلیکونی و آب نمکی (سالین) | بررسی و مقایسه ویژگی‌ها

  1. Home
  2. /
  3. جراحی زیبایی سینه
  4. /
  5. پروتز سینه سیلیکونی و...
فهرست مطالب

آیا قصد انجام جراحی پروتز سینه دارید؛ اما نمی‌دانید چه باید بکنید؟ تصمیم‌گیری برای جراحی اولین قدم است و بعد از آن باید مراحل زیادی را طی نمود. یکی از مهم‌ترین این مراحل، تصمیم‌گیری برای نوع پروتزی است که می‌خواهید استفاده کنید. در حال حاضر برای پروتز سینه از دو نوع پروتز سیلیکونی و سالین استفاده می‌شود. عوامل زیادی هستند که بر روی موفقیت‌آمیز بودن نتیجه جراحی پروتز سینه تأثیر می‌گذارند. از جمله سایز ایمپلنت و این که بر روی ماهیچه سینه قرار بگیرد و یا در زیر آن. به طور معمول، بیماران از ما این سال را می‌پرسند که پروتز سیلیکونی بهتر است یا سالین؛ هیچ جواب کلی برای این سال وجود ندارد و فقط می‌توان گفت که پروتز مناسب برای هر فرد متفاوت است. برای این که درک بهتری از کارایی این پروتزها داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم به خواندن این مقاله ادامه دهید.

پروتز سینه سیلیکونی

پروتز سینه سیلیکونی

ژل سیلیکون یک پلیمر بی‌اثر است که هیچ‌گونه واکنش آلرژیک یا حساسیت‌زا در پی ندارد. مولکول‌های این ژل‌ مانند پاستیل به‌ صورت یک ماتریس منسجم به‌ یکدیگر چسبیده‌اند. سیلیکون در مقایسه با سالین منسجم‌تر و چسبنده‌تر است و بر خلاف آن به طور متفاوتی درون روکش خود حرکت می‌کند و به سینه‌ها ظاهر طبیعی‌تری می‌دهد. بر اساس دستورالعمل‌های سازمان غذا و داروی آمریکا برای استفاده از پروتز سیلیکونی باید حداقل 22 سال سن داشته باشید.

پروتزهای سیلیکونی به‌وسیله ژلی پر شده‌اند که بسیار شبیه به بافت طبیعی سینه می‌باشد. این پروتزها سایزها و حالت‌های گوناگونی دارند به همین دلیل، می‌توان پروسه جراحی را باتوجه‌ به خواسته‌های بیمار انجام داد. پروتزهای سیلیکونی در مقایسه با پروتزهای سالین ضخیم‌تر و چسبنده‌تر بوده و احتمال موج‌دار شدن آن‌ها کم‌تر است.

بر طبق تأییدیه سازمان غذا و دارو، فقط زنان بالای 22 سال می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. در صورت پاره شدن پروتز به‌سختی متوجه آن خواهید شد. پاره شدن پروتز سیلیکونی می‌تواند منجر به عوارض زیادی مانند درد، سرطان سینه و چسبندگی بافت سینه شود. پروتزهای سیلیکونی در مقایسه با پروتزهای سالین گران‌تر هستند.

بسیاری از افراد گمان می‌کنند پروتزهای سیلیکونی فقط در صورت‌ پیدا کردن نشتی خطرناک خواهند بود. بااین‌حال، این پروتزها حتی در صورت پاره نشدن نیز می‌توانند باعث بروز خطراتی شوند.

پروتز سیلیکونی ممکن است هر لحظه دچار نشتی شود. به دلیل این که پروتزها از موادی ژل‌مانند پر شده‌اند، در هنگام پاره شدن تغییری در حالت آن‌ها به وجود نمی‌آید، به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند بعد از پروتز سینه به طور مرتب MRI انجام دهید تا در صورت پاره شدن پروتز متوجه آن شوید. زمانی که پروتز پاره شود، ممکن است ژل درون آن به دیگر قسمت‌های بدن وارد شده و برداشتن آن‌ها غیرممکن شود.

سیلیکون حاوی مواد سرطان‌زا و سمی است که برای بدن به‌شدت مضر می‌باشند و می‌توانند منجر به بیماری‌هایی نظیر بیماری‌های بافت همبند، التهاب و علائم بیماری پروتز سینه شوند. بر اساس گزارشات علائم پاره شدن و نشتی پروتز شامل مشکلات سینوسی، آلرژی و سرگیجه می‌گردد.

این پروتزها حتی در صورت پاره نشدن نیز می‌توانند باعث بروز خطراتی شوند. بر اساس اخطارهای سازمان غذا و دارو هر دو پروتز سیلیکونی و سالین می‌توانند منجر به بروز نوعی سرطان نادر سیستم ایمنی با نام BIA-ALCL گردد. بر اساس شواهد ریسک بروز این بیماری در پروتزهای زبر و دارای بافت بیشتر می‌باشد.

پروتز سینه آب نمکی (سالین)

پروتز سینه آب نمکی (سالین)

تمامی افراد بالای 18 سال می‌توانند از پروتزهای سینه پر شده با سالین یا آب‌نمک استفاده کنند. در این پروسه، پوسته روکش پروتز درون سینه قرار داده می‌شود و سپس درون آن با محلول سالین پر شده تا به حجم دلخواه برسد. سالین دارای استحکام و مقاومت آب است.

برخی از پروتزهای سالین این مزیت را دارند که حجم آن‌ها بعد از جراحی و به کمک یک پورت تزریق تنظیم شود. این پروسه در برخی از جراحی‌های ترمیمی سینه انجام می‌شود تا در طی چند ماه و قبل از برداشتن پورت تزریق، حالت سینه را به‌مرورزمان و به‌دقت تنظیم نمایند.

برای جای‌گذاری این پروتزها به یک بریدگی بسیار کوچک نیاز است، در نتیجه جای اسکار بسیار کمی باقی خواهد گذاشت. این پروتزها را می‌توان در طول جراحی پر نمود تا به نتیجه دلخواه و طبیعی رسید. به دلیل این که این پروتزها توسط محلول آب‌نمک استریل پر شده‌اند، در صورت ترکیدن هیچ آسیبی به بدن وارد نمی‌کنند. تشخیص پاره شدن پروتزهای سالین ساده است؛ چرا که باعث تغییر حالت سینه می‌شود. در مقایسه به پروتزهای سیلیکونی مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند.

پروتزهای سالین به‌اندازه پروتزهای سیلیکونی طبیعی نیستند. ممکن است بسیار گرد و سفت به نظر برسند، به‌خصوص در افرادی که بافت سینه آن‌ها کم می‌باشد. در برخی موارد، بعد از جراحی در قسمت انتهایی پروتز، سینه حالت موجدار پیدا می‌کند. پروتزهای سایز بزرگ سالین در مقایسه با پروتزهای سیلیکونی بیشتر در معرض تکان‌خوردن و جابه‌جاشدن قرار دارند.

اگرچه پروتزهای سالین فقط از آب‌نمک پر شده‌اند؛ اما باز هم می‌توانند عوارضی برای بدن داشته باشند. بر اساس اخطار FDA محتویات پروتزها تغییری در بروز سرطان BIA-ALCL ایجاد نمی‌کنند. پروتزهای دارای بافت سالین نیز همانند پروتزهای دارای بافت سیلیکونی خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می‌دهند.

بسیاری از افراد گمان می‌کنند پاره شدن پروتزهای سالین هیچ خطری در پی ندارد. بااین‌حال این پروتزها مستعد رشد قارچ‌ها، باکتری‌ها و مخمرها می‌باشند. تحلیل‌رفتن یا آسیب‌دیدن قسمت قفل ایمپلنت باعث می‌شود تا باکتری‌ها به درون آن نفوذ کرده و شروع به رشد نمایند. سپس این مواد به‌مرورزمان نشت پیدا کرده و در سراسر بدن پخش می‌شوند.

باکتری‌ها و قارچ‌های درون این پروتزها در صورت پخش‌شدن می‌توانند باعث بروز بیماری‌های عفونی خطرناک و جدی در فرد شوند. علاوه‌براین، این پروتزها می‌توانند باعث تحلیل‌رفتن ماهیچه‌های قفسه سینه و ابتلا به مشکلات تنفسی گردند.

هر یک از پروتزهای سالین و سیلیکونی مزایا و معایب خاص خود را دارند و جراح پلاستیک کمک می‌کند تا پروتزی را که مناسب نیازهای شما باشد انتخاب کنید. حال که با مزایا و معایب این پروتزها آشنا شدید می‌توانیم یک مقایسه سریع بین آن‌ها انجام دهیم.

حال که با مزایا و معایب این پروتزها آشنا شدید می‌توانیم یک مقایسه سریع بین آن‌ها انجام دهیم.

مقایسه پروتز سیلیکونی و پروتز آب نمکی

برای این که بهتر بتوانید پروتز موردنظر خود را انتخاب کنید ما یک مقایسه ساده بین این دو پروتز انجام داده‌ایم.

مقایسه پروتز سینه سیلیکونی و آب نمکی (سالین)
سالینسیلیکونی 
ظاهری گرد و سفت – ممکن است کمی چروک شود.ظاهر طبیعیزیبایی و ظاهر
برش کوچکبرش وسیعبرش جراحی
تقریباً یکسانمدت ماندگاری
سفت‌تر از سینه عادیطبیعی همانند سینه عادیطبیعی بودن
سرم آب نمک بی‌خطر است و توسط بدن جذب می‌شودنشت سیلیکون ممکن است خطرناک باشدپارگی پروتز
داردنداردقابلیت تغییر سایز
نسبتاً ارزان‌ترگرانقیمت
18 سالگی22 سالگیسن مناسب
مراقبت خاصی نداردچکاپ و ویزیت مرتب توسط دکترمراقبت‌های بعد از جراحی

زیبایی و ظاهر

هر یک از پروتزهای سالین و سیلیکونی ظاهر منحصربه‌فرد خود را دارند. پروتزهای سالین گردتر و محکم‌تر به نظر می‌رسند و پروتزهای سیلیکونی ظاهری طبیعی‌تر دارند و شبیه به بافت سینه می‌باشند و انحنای بیشتری دارند.

پروتزهای سالین بیش از اندازه پر می‌شوند؛ به همین دلیل وقتی آن‌ها را لمس می‌کنید سفت‌تر و محکم‌تر به نظر می‌رسند. موج‌دار شدن سینه‌ها در پروتزهای سالین رایج‌تر است به‌خصوص اگر سایز و بافت سینه‌های فرد کوچک باشد. در مقابل پروتزهای سیلیکونی انعطاف‌پذیری بیشتری دارند و به سینه‌ها ظاهری طبیعی‌تر می‌دهند.

برش جراحی

برای جایگذاری این پروتزها درون بافت سینه روش‌های مختلفی وجود دارد. پروتزهای سیلیکونی از قبل پر شده‌اند؛ بنابراین بریدگی که برای جایگذاری آن‌ها لازم است بزرگ می‌باشد. اما پروتزهای سالین به دلیل این که بعد از جای‌گذاری درون سینه پر می‌شوند فقط به یک بریدگی کوچک نیاز دارند.

مدت ماندگاری

بیشتر پروتزها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که دوام بالایی داشته باشند؛ اما درهرصورت باید آن‌ها را در زمان مشخصی تعویض نمود. بر طبق شواهد میزان ماندگاری و دوام پروتزهای سالین و سیلیکونی یکسان می‌باشد و درصورتی‌که در یک بازه زمانی کاشته شوند، به یک اندازه دوام خواهند داشت.

طبیعی بودن

احساس این پروتزها بعد از جایگذاری با یکدیگر متمایز می‌باشد. پروتزهای سیلیکونی به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که احساسی شبیه به بافت طبیعی سینه داشته باشند و در زمان لمس‌کردن نرم به نظر می‌رسند. در مقابل پروتزهای سالین گردتر و محکم‌تر می‌باشند.

پارگی پروتز

پارگی پروتز

اگرچه این عارضه زیاد رایج نمی‌باشد؛ اما پاره شدن پروتز یکی از ریسک‌ها و خطرات جراحی پروتز سینه می‌باشد. در زمان پاره شدن ایمپلنت، این امکان وجود دارد که مایعات درون آن در بدن پخش شود. در پروتزهای سیلیکونی این عارضه می‌تواند منجر به خطرات و عوارض جدی شود؛ اما در پروتزهای سالین هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد چرا که محلول آب‌نمک آن به طور کامل توسط بدن جذب می‌گردد. ژل سیلیکونی تقریباً ثابت باقی می‌ماند و در بهترین حالت انتظار می‌رود که بافت سینه خارج نشود.

قابلیت تغییر سایز

پروتزهای سالین زمانی که درون سینه کار گذاشته می‌شوند خالی هستند و بعد از جایگذاری در پوزیشن موردنظر، جراح آن را تا اندازه دلخواه پر می‌کند و درصورتی‌که بعد از جراحی فرد بخواهد آن‌ها را بزرگ‌تر یا کوچک‌تر کند این امکان را دارد. جراح دوباره پروتز را باز کرده و باتوجه به خواست بیمار کمی از محلول آب‌نمک را از آن خارج کرده و یا به آن اضافه می‌کند. متأسفانه پروتزهای سیلیکونی این آپشن را ندارند و سایز آن‌ها از قبل مشخص می‌شود.

قیمت

یکی از نکاتی که بدون شک در انتخاب نوع پروتز سینه تأثیرگذار است، قیمت آن می‌باشد. قیمت پروتز سیلیکونی از نوع آب نمکی آن بیشتر است.

مراقبت‌های بعد از جراحی

سازمان غذا و دارو توصیه می‌کند افرادی که از پروتزهای سیلیکونی استفاده می‌کنند، بعد از گذشت 5 تا 6 سال از جراحی به طور مرتب ام‌آرآی و یا اولتراسوند انجام دهند. اگرچه برای ضرورت انجام این چکاپ‌ها به‌صورت مداوم اطلاعات کمی در دسترس است.

تاکنون در خصوص تفاوت‌های پروتزهای سالین و سیلیکونی و مزایای هر یک اطلاعات کافی به دست آوردیم. بااین‌حال، بهتر است قبل از گرفتن تصمیم نهایی بهتر است با یک جراح پلاستیک مشورت کرده تا اطلاعات دقیقی در خصوص گزینه‌های در دسترس خود داشته باشید و با ذهن باز انتخاب کنید.

مراحل جراحی پروتز سینه

مراحل جراحی پروتز سینه

هر دو این پروتزها به‌صورت زیرشاخه‌ای و با حفظ رباط‌های پستانی جایگذاری می‌شوند. برای جایگذاری پروتز، جراح یک بریدگی در یکی از 3 محل زیر ایجاد می‌کند:

  • انحنای زیر پستان
  • زیربغل
  • اطراف نوک پستان

بعد از ایجاد بریدگی، جراح بافت سینه را از ماهیچه‌ها و بافت پیوندی قفسه سینه جدا می‌کند. با این کار یک فضای خالی در رو یا زیر عضلات سینه‌ای ایجاد می‌شود. بعدازاین، جراح پروتز را در این فضای خالی قرار می‌دهد به‌گونه‌ای که نوک پستان در مرکز آن قرار گیرد.

پروتزهای سالین در زمان جایگذاری خالی هستند و بعدازاین که به‌درستی در جای خود قرار گرفتند توسط محلول آب‌نمک استریل پر می‌شوند. پروتزهای سیلیکونی از قبل توسط ژل سیلیکونی پر شده‌اند. بعد از جای‌گذاری پروتز، جراح بریدگی را به کمک بخیه می‌بندد و سپس روی آن را با کمک چسب جراحی بانداژ می‌کند.

نتیجه‌گیری

تصمیم‌گیری در خصوص نوع پروتز سینه به اولویت‌های فرد بستگی دارد. همه افراد با یکدیگر متفاوت هستند و زمانی که می‌خواهند بین پروتز سالین و سیلیکونی تصمیم‌گیری کنند باید شرایط خاص خود را در نظر بگیرند.

باتوجه‌به تمام این اطلاعات در نظر داشته باشید که جراح بهترین منبع برای مشورت‌ کردن است. هر جراح سال‌ها تجربه کارکردن با هر دو این پروتزها را دارد و به‌ احتمال زیاد بیماران مختلفی را که حالت بدنی شبیه به شما داشته‌اند درمان نموده است و می‌تواند کمک کند متوجه شوید کدام نوع پروتز برای شما مناسب‌تر است.

درصورتی‌که برای برداشتن قدم بعدی در جهت جراحی پروتز سینه آماده‌اید همین امروز نوبت خود را برای مشاوره با جراحان ما رزرو کنید.

سؤالات متداول

آیا جراح در انتخاب پروتز مناسب من را راهنمایی می‌کند؟

بله جراح در تمامی مراحل جراحی پروتز سینه کنار شما خواهد بود و در خصوص گزینه‌های در دسترس و مزایا و معایب هر یک از پروتزها شما را راهنمایی می‌کند تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.

نرخ موفقیت پروتزهای سالین و سیلیکونی چقدر است؟

میزان رضایت بیماران از جراحی اصلی‌ترین عامل مشخص‌کننده درصد موفقیت جراحی‌های زیبایی است. میزان رضایت بیماران از هر دو پروتزهای سالین و سیلیکونی بیشتر از 86 درصد می‌باشد.

آیا پروتزهای سالین و سیلیکونی تأییدیه FDA دارند؟

هر دو پروتزهای سالین و سیلیکونی تاییدیه FDA برای جراحی زیبایی سینه را دارند.

کدام یک از پروتزها محبوب‌تر است؟ سیلیکونی یا سالین؟

گاهی بهتر است از تجربه دیگر بیماران استفاده کنیم. بیشتر افراد از پروتزهای سیلیکونی استفاده می‌کنند.

آیا پروتزهای سیلیکونی دائمی هستند؟

ایمپلنت‌ها را باید در یک بازه زمانی خاص به دلایل زیادی مانند پاره شدن پروتز یا ایجاد اسکار در اثر جراحی تعویض نمود. علاوه‌براین، بافت سینه‌ها بعد از جراحی به تغییر ادامه می‌دهند. عواملی مانند افزایش سن، کاهش یا افزایش وزن باعث تغییر حالت سینه‌ها می‌شوند. هر یک از این عوامل می‌توانند منجر به جراحی ترمیمی شوند.

آیا با وجود پروتز سینه می‌توان ماموگرافی انجام داد؟

انجام ماموگرافی با وجود پروتز سینه به تخصص نیاز دارد. توصیه می‌شود قبل از انجام ماموگرافی به پزشک در خصوص پروتز سینه خود اطلاع دهید.

آیا با وجود پروتز سینه می‌توان شیردهی کرد؟

گاهی ممکن است پروتز سینه مانع شیردهی شود. برخی از افراد بعد از پروتز سینه می‌توانند به‌راحتی به نوزاد خود شیر دهند و برخی دیگر نه.

آیا واکسن کرونا بر روی پروتز سینه تأثیر می‌گذارد؟

همانند فیلرهای پوستی هر ماده خارجی که وارد بدن می‌شود ممکن است باعث واکنش سیستم ایمنی بدن شود. در هفته‌های اخیر ما 4 بیمار داشتیم که 1 تا 3 روز بعد از تزریق واکسن کرونا، ایمپلنت سینه آنها واکنش‌هایی را از خود نشان داد.